Karadeniz Turu - 6 Gece 7 Gün – 06 Ağustos 2017


KARADENİZ TURU HAREKET SAATİ : 6 Ağustos akşamı saat 20:00’de Karetur önünden.

1. Gün : İzmir – Abant - Amasra – Safranbolu – Kastamonu ( İKSİR RESORT KASTOMONU DOĞA OTELİ )

Yolda verilen molaların ardından, sabah saatlerinde Abant’ta oluyoruz. Abant etrafında panoramik turumuzu yapıp, muhteşem manzarayı fotoğrafladıktan sonra, Mengen ve Bartın yoluyla Amasra’yı yüksek bir yerden gören ve Fatih Sultan Mehmet’in Amasra’yı ilk gördüğü ve Lalasına “Lala Lala Çeşm-i Cihan bu mu ola” dediği yere ulaşıp, fotoğraf molası veriyoruz. Amasra’yla özdeşleşmiş olan salata ve balıktan oluşan öğle yemeğimizi alıp, Küçük Liman mevkinden, Büyük Liman’a doğru yürüyüş yapıyoruz. Sorma Gir Kalesi’ni görüp, Çekmeciler Çarşısı’nda yöreye özgü ahşap ve benzeri hediyeliklere sahip olmak için alış veriş yapıyoruz. Öğle yemeğimizi Amasra'da aldıktan sonra, otobüsümüze yerleşip, Safranbolu’ya geçiyoruz. Safranbolu’daki gezimize, Safranbolu’yu yüksekten gören Hıdırlık Tepesi’nden başlıyoruz. Sonrasında Cinci Han, Cinci Hamam, Kaymakamlar Konağı, Köprülü camii, Arasta Çarşısı ve diğer çarşılarını gezip, lokum alışverişimizi yaptıktan sonra, Kastamonu'ya hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği, Kastamonu’daki otelimizde.

2. Gün : Kastamonu – Sinop – Sinop Kapalı Cezaevi – Samsun  ( LEGEND HOTEL AYVACIK DOĞA OTELİ )

Kahvaltı sonrası Kastamonu’yu geziyoruz. Taşköprü’yü görüp, Sinop’a ulaşıyoruz. Sinop Mantısı, önerilen öğle yemeğidir. Öğle yemeği sonrası Tarihi Cezaevini ziyaret ediyoruz. Tarihî Sinop Kapalı Cezaevi, 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilmiştir. Tarihi eskilere dayanan yapı, şiirlere, şarkılara konu olmuştur. Sinop'a özgü özel el işçiliği örneklerinin yapıldığı Kotra atölyesini görüp, Samsun’a hareket ediyoruz. Samsun'da Atatürk Anıtı ve Bandırma Vapuru’nu geziyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Samsun’daki otelimizde.
3. Gün : Ordu – Giresun – Trabzon – Rize – Çamlık  ( GENESİS HOTEL ÇAMLIK YAYLA OTELİ )
Kahvaltının ardından,  Ünye, Fatsa üzerinden Tirebolu’ya ulaşıyoruz. Tirebolu’da, Tirebolu Çay Fabrikası’nı geziyoruz. Çay fabrikasında, çayın bardağımıza kadar gelen yolculuğunu, işin uzmanlarından dinliyoruz. Çay ve yöreye özgü fındık ikramlarından sonra, alışveriş molası veriyoruz. Yolumuz üzerinde köfte denilince markalaşmış Akçaabat Köftecisi’nde öğle yemeği menümüzü alıyoruz. Trabzon’da 1900’lü  yılların başında, bir Rum Banker tarafından yaptırılan, Cumhuriyet döneminde Trabzon'lular tarafından Atatürk’e hediye  edilen, Atatürk Köşk'ünü ziyaret ediyoruz. Karadeniz sahil yolu ile Rize bezinin  dokunduğu bir atölyede durup, bu el sanatı hakkında bilgi alıp alış-verişi yapıyoruz. Karadeniz Sahil Şeridi’ndeki İyidere’den ayrılıp, İkizdere’nin nefis çam kokulu muhteşem manzarası eşliğinde, Çamlık Yaylası’na varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün :  Ayder Yaylası -Zilkale-Şenyuva Köyü-Fırtına Vadisi-Hopa–Batum (BATUM 4*BUTİK HOTEL )

Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıp, Ardeşen'e ulaşıyoruz. Fırtına Vadisi’nin muhteşem manzarasıyla, Ayder Yaylası’na gidiyoruz.‘Yaylaların Sultanı' Ayder Yaylası’nda, muhteşem manzara eşliğinde Kalegon, Gelin Tülü Şelalesi, gibi panoramik noktalarda fotoğraf molası veriyoruz. Yaylada şelale manzarası eşliğinde yapacağımız yürüyüşümüzü tamamlayıp, Çamlıhemşin'e geliyoruz. Dolmuşlarımıza yerleşip, Zilkale ve Şenyuva Köyü gezisine başlıyoruz. Şenyuva Taş Köprü’de, fotoğraf molası veriyoruz. Sevdaluk dizisindeki köy olan Şenyuva’da fotoğraf molası veriyoruz. 100 mt'lik bir uçurumun tam tepesinde kurulmuş olan ve eski dönemlerde ticaretin güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan, kartal yuvasını andıran Zilkale’yi geziyoruz. Turumuzun sonunda, Fırtına Deresi’nin oluşturduğu flora ve faunası ile dünyanın önde gelen vadilerinden olan Fırtına Vadisi kenarında, bölgenin en lezzetli balığı olan Alabalık, Muhlama ve Laz Böreği gibi yöresel lezzetleri tadabileceğimiz, tulum dinleyip horon tepebileceğimiz bir restoranda, öğle yemeğimizi alıyoruz. Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısı’na varıp  Batum’a giriş yapıyoruz. Çoruh Nehri’ni görüp Batum’a ulaşıyoruz. Batum’da göreceğimiz yerler arasında  Orta Camii - Türk Sokağı - Avrupa Meydanı - Medea Heykeli (Altın Post heykeli) Poseidon Çeşmesi - Piazza - Alfabe Kulesi - Ters Restorant - Ali-Nino Heykeli - Dans Eden Çeşme bulunuyor. Akşam  konaklama 4* otelimizde. Batum Gürcü Gecesi yemekli eğlenceli : 50.TL (Karetur tavsiye ediyor.)

Önemli Not: Batum'a geçişte TC vatandaşları için, nüfus cüzdanı yeterlidir. Pasaportu olanlar, yanlanrında bulundurabilirler. Nüfus cüzdanları, yıpranmamış ve en çok 8 yıl önce alınmış olmalı. Yeni doğan çocuklar dahil, tüm nufus cüzdanlarında fotoğraf zorunludur. Nüfus cüzdanı dışında pasaport ile geçiş yapılabilir. Pasaport ve nüfus cüzdanı dışındaki kimliklerle, giriş yapmak mümkün değildir. Ayrıca ebeveyinleri yanında olmadan seyahat eden 18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noterden tastikli muvafakatname gerekmektedir. Gümrükte yaşanan kişisel sorunlardan, Karetur sorumlu değildir. TC vatandaşı olmayan misafirlerimizin, geçişleri için bilgi alınız.  

5. Gün : Batum - Borçka Karagöl - Uzungöl - Trabzon ( ARSEN HOTEL TRABZON BUTİK ŞEHİR OTELİ )

Kahvaltının ardından Batum’dan ayrılıyoruz. Hopa'dan, Borçka'ya ulaşıyoruz. Bizi bekleyen dolmuşlarımıza yerleşerek, ilçenin önemli gölü Karagöl'e çıkıyoruz. Çevresi ormanlık olup, eşsiz doğal güzelliğe sahip Karçal Dağları eteklerinde bulunan bu kartpostal güzelliğinde olan Milli Park alanımızı geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz, göl etrafında yürüyüş yapabilirler. Konuklarımız, sandalla gölde gezinti yapılabilir, kafeteryada oturup çaylarını yudumlayabilirler. Karagöl gezimizin ardından, dolmuşlarımızla Borçka'ya inip, yöresel yemekler tadabileceğimiz restorantımızda öğle yemeğimizi alıyoruz. Hopa'dan sahil yolu ile Trabzon’un Of ilçesine geldiğimizde; sahil yolundan içeriye giriyoruz. Solaklı Deresi’nin oluşturduğu Solaklı Vadisi boyunca ilerleyip, Dernekpazarı ve Çaykarayı geride bırakıp, Karadeniz'in en önemli destinasyonlarından biri olan Uzungöl’e varıyoruz. Yüzlerce yıl önce heyelan sonucu dağdan kopan toprak parçasının, Haldizen Çayı’nın önünü kapatmasıyla derin bir vadi içerinde oluşan Uzungöl çevresinde yürüyüş yapıyoruz. Ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde

6. Gün : Giresun-Ordu-Boztepe-Samsun–Amasya ( AMASYA APPLE PALACE HOTEL 4* ŞEHİR OTELİ )

Kahvaltı sonrası otelden ayrılıp , Giresun yolu ile Ordu’ya ulaşıyoruz. Ordu’da teleferikle Boztepe’ye çıkıp, muhteşem Ordu manzarası eşliğinde çayımızı yudumluyoruz. Bu muhteşem manzara ve teleferik gezintisi ardından, Karadeniz Sahil Yolu ile Terme’ye ulaşıyoruz. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tesisleri olan Ulusoy Terme Tesisleri’nde öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası, Samsun yolu ile Amasya’ya gidiyoruz. Yeşilırmak’ın oluşturduğu derin vadi içerisine, binlerce yıl önce kurulmuş olan Amasya’da; Kaya Mezarları’nı, Osmanlı dönemi 2. Beyazıt Külliyesi’ni, Yeşilırmak kıyısında yapılmış olan yalı boyu evlerini,  Ferhat’la Şirin aşkının sembolü olan su kanallarını, rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Külliyenin içerisine kurulmuş olan Minyatür  Amasya  Maketi Müzesi ziyareti ardından, otelimize gidiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Amasya’daki otelde.

7. Gün : Amasya – Ankara – Anıtkabir – İzmir 

Muhteşem Amasya manzarası olan otelimizde, sabah kahvaltısının ardından Mecitözü , Çorum, Kırıkkale’den geçip Ankara Anıtkabir'e ulaşıyoruz. Anıtkabir'de Aslanlı Yol, Mozole, Rölyefler, İstiklal ve diğer Kuleleri ve Anıtkabir Müzesi’ni ziyaret edip, Ankara’dan ayrılıyoruz. Afyon, Uşak, Kula üzerinden, verilecek molalarla İzmir’e ulaşıyoruz. Siz değerli konuklarımızla bir sonraki seyahatlerde buluşmak dileği ile vedalaşıyoruz.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

Otellerde 6 Gece Konaklama ( 6 Sabah Kahvaltısı - 5 Akşam Yemeği )
Batum 1 Gece Hotel Oda Kahvaltı Konaklama
Lüks Otobüsler İle Ulaşım (Man , Mercedes , Temsa / Lüks otobüsler)
Çevre Gezileri / Zorunlu Seyahat Sigortası
Otobüs içi İkramları (Deneyimli personelimizle otobüs içi Çay, Kahve, Su ikramları)
Rehberlik Hizmetleri (Karadeniz Bölgesinin Uzman Rehberleri)

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tüm Öğlen Yemekleri - Batum'da Akşam Yemeği - Extra belirtilen organizasyonlar
Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler ve oteldeki yapılan harcamalar
Dolmuş Ücretleri + Milli Park Girişleri + Müze Yeri girişleri = Toplamı - 200.TL
Yurtdışı Çıkış Fonu (15.TL)

ÖNEMLİ : Karadeniz tur programımız toplam 7 gece 7 gün sürmektedir. Toplam 6 gece otel konaklaması vardır. 7 tam gün geziler yapılır. Turda, mutlaka TC kimliğinizi ( Yıpranmamış, yırtılmamış ), yaylalar için hırka veya ince mont, yağmur için yağmurluk veya şemsiye, geziyi ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinası ve kamera, geziler için de rahat yürüyebileceğiniz ayakkabı bulundurun.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)