Muhteşem Yüzyıl Kösem 28 Şubat'ta yeniçerilerin yaşanan olaylar karşısında aldığı tepkiyi ekranlara taşıyacak


Yasakların açıklanmaya başlayacağı Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölüm fragmanı 28 Şubat'ta ekrana gelecek gelişmelerle ilgili ilk bilgileri paylaştı. Öte yandan son bölümde yaşlı bir kadının idam edilmesi üzerine meydanda konuşma yapan halk isyan çıkartırken yaşananların sorumlusunun Sultan Murad olduğunu söyleyecek. Halktan gelen isyan taleplerinin ardından daha sert adımlar atmaya karar veren Sultan Murad yasakları belirttiği fermanını imzalayacak. 2'den fazla kişinin bir arada gezmesini ve tütün ürünlerinin kullanımının yasaklanması Muhteşem Yüzyıl Kösem 13. bölüme damga vuracak.

Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölüm fragmanında üst üst gerçekleştirilen idamlar sonrası ayaklanan halkı bastırmak adına sert önlemler alacak olan Sultan Murad yeni yasakları duyurmaya başlayacak. Tütün kullanımının, kahvehanelerin ve 2 kişiden daha kalabalık gezmenin yasak olması nedeniyle halk Sultan Murad'a öfkelenmeye başlayacak. Muhteşem Yüzyıl Kösem 28 Şubat'ta yeniçerilerin yaşanan olaylar karşısında aldığı tepkiyi ekranlara taşıyacak. Meydanlarda gerçekleşen idamlar sonrası yaşanan tedirginliğin Sultan Murad'a karşı öfkeye dönüşeceği Muhteşem Yüzyıl Kösem 13. bölüm bu akşam izleyiciyle buluşacak.



MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Savaşın başladığını düşünen Sultan Murad atacağı adımlarda daha acımasız olmaya başlayacak ve kendisine karşı gelenlerin idamı konusunda cesur hamleler yapacak. Öte yandan yeniçeriler ise sarayın önünde yapacakları konuşmada affın mümkün olmayacağı günlerin başladığına dikkat çekecek. Sultan Murad, yeni bir suikast girişimi ile karşı karşıya kalacak. Kösem Sultan'ın yaşananlar karşısında ne tepki vereceği merak edilirken saraydaki karışıklık önümüzdeki günlerde son bulacak.

Çıkan isyanın ardından durumla mücadele etme kararı alan Sultan Murad sarayın içerisindeki karışıklıklar nedeniyle çevresindekilerle görüşmeye başlayacak. Kösem Sultan ise Silahtar’ın diğer kişilerle iş birliği yaptığını düşünerek cezasının verilmesini söyleyecek. Silahtar’ın yaptığını ihanet olarak gören Kösem Sultan gelecek bölümde onun için de yeni adımlar atacak.

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA NELER YAŞANDI?

Farya’nın saldırıya uğramasının ardından çılgına dönen Sultan Murad o gün orada bulunan kişilerin idam edilmesi için emir verdi. Yüzlerce kişinin herkesin gözleri önünde idam edilmesi üzerine duruma tepki gösteren kişiler sarayın önünde toplanırken Sultan Murad’a tepki gösteren kişiler arasında Kösem Sultan da yer aldı. Öte yandan yaşanan bazı olaylardan dolayı Bayezid’den şüphelenen Sultan Murad konunun araştırılmasını istedi. Payitahtın tehlikeye girmesi ve çıkan yangının Sultan Murad’ı oldukça zor durumda bırakması üzerine isyan durumu ile de mücadele den Murad, yeni planlar yapma kararı aldı.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)