Oksijenli Su ile Saç Açma



Oksijenli su çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılan, Hidrojen peroksit olarak bilinen bir bileşiktir. Oksijenli su aynı zamanda evde saç bakımı sırasında saç rengi açmak için de kullanılmaktadır. Bu yöntem saç açma işlemini gerçekleştirebilmenizi sağlayacak kesin yöntem olarak bilinir. Ancak uygulamadan önce ve sonra saçlarınıza krem sürmenizi öneriyoruz. Bu sayede saçınızı yıpratma olasılığı ihtimalini düşürmüş olacaksınız.

Oksijenli su ile saç nasıl açılır?

Oksijenli su ile saç açma işlemini gerçekleştirmeden önce saçlarınızda boya olmaması ve tamamen doğal halinde olması gerekiyor.

Sonrasında aşağıdaki aşamaları uygulamalısınız;

1.    Bir adet çay bardağı alın ve yarısına kadar su doldurun.

2.    Yarısına kadar su doldurduğunuz çay bardağına, yarısının da yarısı (çeyreği) kadar oksijenli su katınız.

3.    Bu karışımı sprey şişesine doldurun ve çalkalayarak saçınıza püskürtün.

Bu işlemi 2-3 günde 1 defa olarak saçınıza uygulamalısınız. Her gün uygulamanız saçlarınızın yapısına zarar verecektir. 2-3 günde 1 defa olarak uygularken, saçınızda istediğiniz açılmanın gerçekleşmesine kadar sürdürebilirsiniz.

Oksijenli su ile saç rengi açma işleminde nelere dikkat edilmeli?

Oksijenli su ile saç açma işlemi gerçekleştirirken;

     Saçlarınızın doğal halinde olması önemlidir.
     İşlemin uygulanması esnasında nemli olması gerekir. Bunun için saçınıza uygun krem kullanabilirsiniz.
     Uygulama esnasında karışımın cildiniz ile uzun süreli temas etmemesine özen gösterin. Şayet cildinize gelirse, kısa bir süre içerisinde bol su ile yıkayın.
     Saç diplerinize fazla ve uzun süreli uygulamayın. Pek çok kişi, bu nedenle saç diplerinin yandığını ve yara oluşturduğunu söylüyor.
     Sprey ile saçınıza oksijenli suyu uyguladıktan sonra 1 saat kadar beklemeniz gerekiyor. Sonrasında saçınızı yıkamalısınız.


Oksijenli su ile saç rengi açma işlemini doğru bir şekilde uygulayarak saçlarınızın daha açık, parlak ve canlı olmasını sağlayabilirsiniz. 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)