Romanya Gezisi - 7 Gece 8 Gün - 18 Ağustos 2017

SOFYA – BÜKREŞ - ODESSA - KÖSTENCE – VARNA – BURGAZ

                    18 AĞUSTOS 2017 / 7 Gece 8 Gün

 18 Ağustos 2017 akşamı Saat 20:00’de, Şair Eşref Bulvarı-Karaahmetoğlu İşmerkezi No:22 Çankaya/Konak adresindeki Kare Tur’un önünden hareket ediyoruz. Yolda verilen molaların ardından sabah saatlerinde Kapıkule Gümrük Kapısı’nda oluyoruz.


1. GÜN : TÜRKİYE – BULGARİSTAN - PLOVDİV – SOFYA    

Bulgaristan’a geçiş işlemlerimizin ardından, kahvaltı molası veriyoruz. Yolumuz üzerinde güzel  Plovdiv'e ulaşıyoruz.  Plovdiv’de vereceğimiz öğle yemeğimizin ardından panaromik şehir turu yapıyoruz. Bölge hakkında çok uzak tarihler bilinmemektedir. Bölge Osmanlı tarafından fethedildikten sonra, İzmir, Aydın, Manisa, Konya ve Karaman yöresinden Yörük Türkmenler bölgede iskan ettirilmiştir. Bölgede Türk ve Pomak nüfus hâlâ varlığını korumaktadır. Plovdiv gezisi ardından, Sofya’ya geçiyoruz. Panaromik şehir turu yapıyoruz; St. Nedelya, Rotonda, Rus ve Aya Sofya Kiliselerini, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır. Konaklama Sofya’da.

2. GÜN : SOFYA – BÜKREŞ

Sabah kahvaltımızın ardından Sofya’dan ayrılıp, Romanya  sınırından geçerek Bükreş’e ulaşıyoruz. Bükreş’te panoramik şehir turu yapıyoruz. Turumuzda göreceğimiz yerler arasında İhtilal Meydanı, Üniversite Meydanı, Milli Tiyatro ve Zafer Caddesi bulunmakta. Daha sonra  Çavuşesku tarafından yaptırılan ve Pentagon'un ardından, dünyadaki 2. büyük binayı, yani “Halk Evi’ni” gezeceğiz. Bittiğinde 10 milyar dolara mal olan bu yapıtın içinde, futbol sahası büyüklüğünde odalar bulunmakta. Halk Evi ziyaretimizin ardından “Dimitre Gusti” yani köy müzesini ziyaret ediyor ve Romen kültürü hakkında daha detaylı bilgiler alıyoruz. Konaklama Bükreş’te.  

3. GÜN : SOFYA – BÜKREŞ – PRAHOVA VADİSİ ve ŞATOLAR TURU

Sabah alacağımız kahvaltının ardından, otelimizden ayrılıyoruz. Tam gün sürecek Prahova Vadisi ve şatolar turuna başlıyoruz. Bu turumuzda Karpat Dağları’nda bulunan ve Romanya'nın ilk kralı I. Carol'ün memleketi olan şirin kasaba Sinaia ilk durağımız olacak. Burada ormanlar içerisinde, belki de Doğu Avrupa'nın en güzel kalesi olan Peles Kalesi’ni de ziyaret edeceğiz. Ziyaretimizin ardından öğle yemeğimizi almak üzere 1911 yılında yapılmış olan Cuntacuzino Kalesi'ne gidiyoruz.  Burada alacağımız öğle yemeğimizin ardından şampanya tadımı yapmak üzere Azuga'ya geçiyoruz. Lezzet dolu dakikaların ardından  Bran Köyü ve dünyaca ünlü Drakula Kalesi'ne doğru yola çıkıyoruz.  14. Yüzyıldan bu yana bütün ihtişamıyla göz alan ve Wallachia ve Transylvania arasında bir gümrük gibi hizmet veren bu kale, aslında Drakula Efsanesi ile ünlüdür. Rivayete göre, Vampir Drakula'nın evidir bu kale.  Ama aslında bu ortaçağ kalesi Kraliyet ailesinin yazlığı olarak da kullanılmıştır. Buyurun,  efsanelerin gerçek olup olmadığına kaleyi gezerken birlikte karar verelim. Turumuzun ardından Bükreş'e dönüyoruz. Konaklama Bükreş’te.

4. GÜN : BÜKREŞ – ODESSA

Otelde alınan kahvaltının ardından, Ukrayna’ya geçmek için yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde Odessa’ya ulaşıyoruz. Odessa’da akşam saatlerinde Shabo Konyak Fabrikası’nı (Eski Sovyetler Birliği ve Avrupa'nın en iyi şarap ve konyak fabrikalarından biri) gezme fırsatı bulacağımız bu turda; şampanyanın yapım süreçlerini, brendi üretimini, parlak sarmaşıkların olduğu içki fabrikasını, tüm yıl boyunca yetiştirilen kaliteli üzüm fidelerinin olduğu serayı görebilecek, meyveler ve bisküviler ile servis edilen 9 çeşit konyaktan tadabileceksiniz.  Akşam konaklama otelimizde.

5. GÜN : ODESSA – MOLDOVA - KİŞİNEV

Kahvaltı sonrası, Ukrayna’dan Moldova’ya geçiyoruz. Kişinev’e öğle saatlerinde ulaşıyoruz ve şehirde panoromik gezi yapıyoruz. Gezimizde Büyük Stephen Anıtı ve Parkı, The Alley of Classics Parkı, Pushkin Anıtı, Parlamento Binası, Moldova Kültür Müzesi, Eski Kilise, Bakanlıklar bulunmaktadır. Akşam konaklama otelimizde. 

6. GÜN : KİŞİNEV - GALATTİ

Kahvaltımızın ardından, Odessa da Akkerman Kalesi turumuza başlıyoruz;  13. ve 15. Yüzyıllar arasında Bizanslılar tarafından inşa ettirilmiş olan kaleler, Unesco Dünya Mirası Listesi’ndedir. 1484 yılında Osmanlılar tarafından fethedilmiş olan Akkerman Kalelesi’nin toplam çevre uzunluğu 2 km. olan surları ve günümüzde sadece 26 tanesi ayakta kalmış olan gözetleme kuleleri ile muhteşem bir eserdir. Odessa gezimizin ardından Romanya’ya geçiyoruz. Akşam saatlerinde Galatti’de konaklama yapıyoruz. 

7. GÜN : GALATTİ – KÖSTENCE - VARNA

Kahvaltı sonrası, Köstence'ye doğru yola çıkıyoruz. Dünyaca ünlü Mamaia sahili ve Köstence’yi panoramik olarak geziyoruz. Panoramik şehir turumuz Esnasında, Mahmudiye Camii , Hunkar Camii , Ceneviz Deniz Feneri , Aslanlı Ev , Roma Mozaikleri , Ovidius Meydanı başlıca görülecek yerler arasındadır. Köstence gezimizin ardından Varna’ya geçiyoruz. Göreceğimiz yerler arasında;  Bulgaristan’ın Kuruluşunun 1300. Yılını simgeleyen 1300 Basamaklı yerden 130 metre yükseklikteki Özgürlük anıtı, Unesco tarafından 1976 yılında Dünya Varlıkları Mirası’na alınan, yerden 76 metre yüksekliğinde kayalara oyulmuş Madara Anıtı , Avrupa’nın 2. büyük, Balkanların en büyük camisi olan Tumbul Cami ziyareti ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Varna’da.

8. GÜN : VARNA – BURGAZ - TÜRKİYE

Sabah kahvaltımızın ardından Burgaz'a doğru yola çıkıyoruz. Burgaz’da; şehrin en ünlü ve aynı zamanda şehirde en çok ziyaret edilen Largo Caddesi’ni geziyoruz. Burada: sokak müzisyenleri, dondurma-mısır satanlar, köşelerde küçük publar bulunuyor. Burgaz ruhunu keşfetmek için burayı ziyaret etmek gerekir. Burada, ayrıca: Troykata Meydanı bulunuyor. Bu meydan: şehirdeki birçok konser, gösteri, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlendiği yer olarak bilinir. Aynı zamanda: Sovyet ordusu da, görkemli geçit törenlerini burada yapıyormuş. Alexander Caddesi boyunca: iki güzel havuz da bulunuyor ve bunların renkli fıskiyeleri, şehir ziyaretçileri tarafından en çok fotoğraflanan yerler olarak önem kazanıyor. Burgaz turumuzun ardından Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’mize giriş yapıyoruz. Akşam geç saatlerde turumuzu tamamlıyoruz.  

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER 

     * Lüks Otellerde Konaklama
     * 7 Otellerde Konaklama - 7 Sabah Kahvaltısı
     * Lüks Otobüsler İle Ulaşım
     * Tur boyunca otobüste ikramlar ( Su, Kahve, Çay vb )
     * Tur Programında belirtilen Tüm Geziler
     * Türkçe Rehberlik Hizmetleri

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Tüm Öğlen, Akşam Yemekleri ve yemeklerde alınan içecekler
Müze ve Ören Yeri Girişleri
Zorunlu Seyahat Sigortası Poliçesi (15.€)
Yurtdışı Çıkış Harcı 15.TL
Özel düzenlenen Bölge eğlence geceleri
Vize ücreti 120 Euro ( YEŞİL PASAPORTA VİZE YOKTUR )



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)