RTÜK evlilik programlarına acımadı


RTÜK, Evlilik Programlarına 2 Milyon 133 Bin TL'lik Ceza Kesti
RTÜK'ün değerlendirdiği şikayetler üzerine skandalların eksik olmadığı evlilik programları ve benzeri yarışmaları içeren 6 programa 2 milyon 133 bin 903 lira ceza kesildi.
Şikayetler üzerine yapılan değerlendirme sonucu evlilik ve benzeri yarışmaları içeren 6 programa 2 milyon 133 bin 903 lira ceza kesildi. Ceza kesilen evlilik programları arasında, ATV'deki Esra Erol'un, Show TV'deki Seda Sayan ile Uğur Aslan'ın, Star TV'deki Zuhal Topal'ın, Kanal D'deki Seda Akgül'ün programları da var.

KADINI İSTİSMAR EDİYORLAR

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; evlilik ve benzeri 6 programa "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkelerine aykırılık", "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırılık", "Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde olamayacağı ilkesine aykırılık", "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskılara teşvik eden ve kadını istismar eden programlar yapılamayacağı ilkesine aykırılık" maddelerinden ceza kesildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)