Rusya,Trump ve ABD ilişkileri



Kremlin;Donald Trump yönetiminde Washington'la olan ilişkilerin geliştirilmesinde ilerleme kaydedilmesinin hayal kırıklığına uğradığını ve Rusya-ABD ilişkilerinin hangi yönde ilerleyeceğini söylemek için henüz erken olduğunu söyleyerek inkar etti .

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, Vladimir Putin yönetiminin Trump'tan hayal kırıklığına uğramış olup olmadığını ve iki taraflı tamir işleminde hızlı bir ilerleme kaydedilmediğini sorduğunda, "Renkli gözlük takmadık, hayal bile olmadı, dolayısıyla hayal kırıklığına uğrayacak bir şey yok" dedi.


Peskov, Perşembe günü Trump gazetesinin konferansta yaptığı basın toplantısıyla ilgili olarak, cumhurbaşkanının medyayı Moskova ile olan ilişkilerini iyileştirme planını engellemeye çalıştığı için suçladığı yönünde bir soru önermedi .

Peskov gazetecilere yaptığı telefon görüşmesinde Moskova "Rusya-ABD ilişkilerinin iki ulusumuz ve tüm küresel toplum için önemli olduğunu düşünüyor, bu yüzden özel bir önem vermeye hak verdiklerine inanıyoruz" dedi.

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Trump, kampanyada yardımcılarının ABD'li seçim öncesinde Rus yetkililerle irtibatlı olduğunu ve "Rusya ile hiçbir ilgisi olmadığını" söylediğini yalanladı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)