Trump mülteci programını tekrar gözden geçirecek


Başkan göçmenlerle ilgili mahkeme kararına karşı olan savaşı kazabileceğini iddia etti.

ABD başkanı, ülkenin mülteci programını tekrar gözden geçirip ,Müslüman ülkelerden kaçan ve şu anda engellenen göç durumunun aşırı tartışma konusundaki mahkeme kararının devam edeceğini söyledi.

Uçakta hafta sonu Florida'ya giden yolda konuşan Trump, Pazartesi ya da Salı günü yeni bir yönetici kararı imzalayabileceğini söyledi. Yeni düzenin hangi revizyonlara dahil edileceğini sorduğunda, "Yeni güvenlik önlemleri" dedi.

Beyaz Saray genelkurmay başkanı Reince Priebus'u ise, yönetimin "yüksek mahkeme de dahil olmak üzere mahkeme sistemindeki tüm seçeneklerin gözden geçirdiğini" söyledi.

Ülkemiz için ek güvenlikle ilgili bir şey yapacağız "diyen Trump. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ortak bir basın toplantısında "Önümüzdeki hafta yeni bir şeyler olacak."dedi.

Trump, ABD temyiz mahkemesi göçmen yasağını geri çevirmeyi reddettiğinde Perşembe günü bir aksaklık yaşadı. Trump Twitter'dan bir mesajla hızlı bir şekilde yanıt verdi: "MAHKEME'DEKİ GÖRÜNTÜ, GÜVENLİĞİMİZİ RİSKE ATMIŞTIR !"

Beyaz Saray'da konuşan başkan, ısrarla şöyle dedi: "Ülkemizin güvenliğini sağlayacağız, ülkemizin güvenliğini korumak için gerekli olan her şeyi yapacağız. Başarıya gideceğimizi düşündüğümüz bir kararı aldık, çok fazla vakit harcamamalı .Sonuçta bu davayı kazanacağımızdan şüphem yok "dedi.

"Ülkemiz için çok büyük tehditler var. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizi güvence altına alacak şeyler yapmaya devam edeceğiz. Halkımıza zarar vermek isteyen insanların ülkemize girmesine izin vermeyeceğiz "dedi.

Trump'un emri, İran, Irak, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen'deki kişileri 90 gün boyunca ABD'ye girmekten alıkoydu ve tüm mültecileri 120 gün boyunca yasaklamıştı. Suriye'den gelen mülteciler süresiz olarak yasaklandı. Havalimanlarında kargaşa ve yaygın protesto gösterileri başlattı.

Trump bu savaşı yüce mahkemeye kadar sürdürecek gibi görünüyor ancak şu anda mahkemelerde devam eden pek çok dava da sürdürülüyor. Virginia eyaleti avukatları, yasağın anayasayı ihlal ettiğini ve "Müslümanlara karşı kin "olarak ifade etti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)