18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü


Besni ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlendi.

Besni ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlendi.

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda açılış konuşmasını yapan Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Vakkas Korkmaz, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin de tıpkı Çanakkale ve İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi milletin tüm fertleriyle tek yürek olduğunu belirtti.

Darbe girişiminde Türk milletinin Malazgirt'te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti: 

"Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale ve Dumlupınar'da ne cevap vermişse 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir. Çanakkale zaferiyle şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

Konuşmanın ardından Çanakkale Şehitlerine adlı şiir okundu. Daha sonra Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale Geçilmez" adlı oratoryo ve slayt gösterisi yapıldı.


Programda son olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yapılan "Şehitleri Anma Koşusunda" dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkul, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)