AKP Öksüz ile ilgili bomba iddia!


Adil Öksüz’ün kaçışında AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AK Parti Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un rol aldığı iddia edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü Ankara Kazan’da gözaltına alınan, ancak şaibeli bir şekilde serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan Adil Öksüz’le ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Öksüz’ün Kırgızistan’da olduğu ve Kanada’ya gitmeye çalıştığı belirtiliyor.

‘FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı’ olduğu öne sürülen ve darbe girişimini yönettiği gerekçesiyle müebbet hapisle yargılanan Adil Öksüz’le ilgili Aydınlık gazetesi bugün “Adil Öksüz AKP’li vekilin aracıyla kaçtı” manşetiyle çıktı.

Haberde, Öksüz’ün kaçışında AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AK Parti Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un rol aldığı iddiasına yer verildi.

Aydınlık’ın söz konusu haberi şöyle:

“Aydınlık’ın ulaştığı kaynaklar, Adil Öksüz’ün Samsun’un Yeşilyurt Limanı’ndan yurtdışına kaçtığını söyledi. Daha ilginç olanı Adil Öksüz’ün Samsun’a nasıl geldiği. Kaynaklar, Öksüz’ün Samsun’a AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a ait bir araç ile geldiğini yine aynı araçla Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un evine gittiğini iddia etti. Aydınlık’a bilgi veren istihbarat ve emniyet kaynaklarına göre, bu evde belli bir süre kalan FETÖ’cü Öksüz, Samsun’daki Yeşilyurt Limanı üzerinden kaçtı. Samsun’dan Batum’a geçen Öksüz oradan da Kırgızistan’a geçti. Halen Kırgızistan’da saklandığı ifade edilen Öksüz’ün Kanada’ya geçemeye çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

SAVCI, BAŞKANA GÖRÜNTÜLERİ GÖSTERDİ

Bu gelişmelerin ardından Samsun’da bir Cumhuriyet Savcısı Adil Öksüz’ün evinde kaldığı iddia edilen Erdoğan Tok’u ifadeye çağırdı. Kaynaklar olayı şöyle anlattı: ‘Belediye başkanı iddiaları kabul etmedi. Savcı belediye başkanının önüne, Adil Öksüz’ün AKP Milletvekili Fuat Köktaş’ın aracı ile Tok’un evine geldiği MOBESE görüntülerini koydu. Bunun üzerine Tok, ifadesinde ‘Bana gönderildiğinde bu kişinin Adil Öksüz olduğunu bilmiyorum’ dedi. Bu gelişmeden sonra olayın üzeri kapatıldı.’
adilöksüz3

İDDİALAR SORULDU

Konuyla ilgili Fuat Köktaş’ı aradık. Köktaş’ın telefonunu açan danışmanı, vekilin bir toplantıda olduğunu, konuyla ilgili iddiaların asılsız olduğunu, Samsun’da bazı çevrelerin menfaat ilişkilerinden dolayı buna benzer iddiaları ortaya attığını ve hepsini de mahkemeye verdiklerini söyledi. İlk Adım Belediye Başkanı ise telefonumuza yanıt vermedi.”

YEREL BASIN YAZMIŞTI

Öte yandan Samsun’da yerel basın da daha önceden benzer iddiaları sayfalarına taşımıştı. Yerel internet sitesi olan Forahaber, 1 Kasım 2016 tarihinde şöyle bir haber yapmıştı: “Halen firarda olan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Durmuşoğlu’nun FETÖ imamı Adil Öksüz ile birlikte Yeşilyurt Limanı’ndan kaçtığı iddia ediliyor.”

Samsun Haber ise 1 Eylül 2016 tarihinde olayla ilgili şöyle bir haber yapmıştı: “Darbe girişiminin ardından her yerde aranan FETÖ’nün karakutusu Adil Öksüz en son Sakarya’da görülmüştü ve ondan sonra izini kaybettirmişti. İddialara göre Adil Öksüz, Samsun’a gelerek bir siyasetçinin himayesinde bir süre saklandıktan sonra deniz yoluyla Batum’a götürüldü. Adil Öksüz’e yardım yataklık eden siyasetçinin konuyla alakalı olarak ifadesinin alındığı da öğrenildi.”



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)