Antioksidan takviyeleri


Sağlıklı ve uzun bir yaşam istiyorsanız antioksidanlar konusunda mutlaka bilgi edinmeniz gerekir. Antioksidan bakımından zengin gıdalar vücudunuzun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur. Birçok meyve antioksidan özellik taşımaktadır. Örneğin havuç, biber, salatalık, domates, karnıbahar gibi sebzelerin antioksidan etkileri oldukça yüksektir.

Bununla birlikte sebzelerin kalitesi de oldukça önemlidir. Marketten alınan tatsız domateslerdeki antioksidan özellik tabiki de organik ürünler satan bir marketten alınan domatesle aynı olmayacaktır. Organik olmayan sebzelerdeki vitamin ve mineraller kullanılan böcek ilaçları nedeni ile yok olmaktadır.

Sadece organik gıdalar vitamin ve mineraller bakımındanz engindir ve normal sebzelere oranla biraz daha pahalıdır. Bu nedenle birçok günümüzde vitamin ve mineral takviyelerine yönelmektedir. Vitamin ve mineral takviyeleri gibi bugün piyasada birçok antioksidan takviyeleri de bulunmaktadır.

Antioksidan takviyeleri herbal veya doğal olarak alınabilir ve vücudumuzu hastalıklara karşı korur. Aynı zamanda bu takviyeler libidoyu düzenler ve kan pıhtılaşmasını denge altında tutar. Sentetik olmayan antioksidan takviyeleri de bulunmaktadır. Sentetik takviyeler ile karşılaştırıldığında sentetik olmayan antioksidan takviyeleri vücut tarafından daha çabuk emilir ve yan etkileri daha hafiftir.

Sebze ve meyve gibi doğal gıdalardan alınan besin değerlerini sadece takviyeler yardımı ile almak mümkün değildir. Bu nedenle antioksidan, vitamin ve mineral takviyeleri sadece gıdaların yanı sıra ek olarak kullanılmalıdır. Düzenli bir diyet programı, egzersiz ve ekstra takviyeler daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenize yardımcı olacaktır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)