Art+Feminism ‘Vikimaraton’ etkinliği ile 4 Mart’ta İstanbul’da


Art+Feminism (Sanat+Feminizm) topluluğunun, ortak bilgi kaynaklarında kadınların görünürlüğünü artırmaya yönelik düzenlediği ‘Vikimaraton’ etkinliğinin Türkiye ayağı 4 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşecek.

Mimar ve editör Yağmur Yıldırım tarafından düzenlenecek bir günlük ‘düzenleme maratonu’nda, yazarlarının yüzde 10’undan azının kadın olduğu Vikipedi’ye madde girişi ve düzeltmesi yapılacak.

Etkinlikle hem Vikipedi’deki kadın içeriğinin artırılarak cinsiyet eşitsizliğinin dengelenmesi, hem de konu üzerine gündem oluşturulması amaçlanıyor.

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nın Fener’de yer alan tarihi binasında düzenlenecek ‘Vikimaraton’ için, tüm cinsiyet ve cinsel yönelimlerden katılımcılar davet edilirken, katılımcılardan dizüstü bilgisayarlarını getirmeleri ve feminist sanat, kadın sanatçılar, kadın hareketi, feminist düşünce gibi konularda Vikipedi’ye katkı sağlamaları bekleniyor.

2014 yılından bu yana düzenlenen beş kıtada toplam 280’in üzerindeki Art+Feminism etkinliğinde 4 bin 600 katılımcı, Vikipedi’ye 5 bine yakın maddeyle katkı sağladı.

Katılmak isteyenler, buradan etkinliğe kayıt olabilir.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)