Bakan Kaya’nın kardeşinin, AKP’li belediyeden 1 milyon TL’yi aşan üç ihale aldığı ortaya çıktı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın İstanbul büyükşehir belediye meclisi üyesi kardeşinin, AKP’li Gaziosmanpaşa belediyesinden 1 milyon lirayı aşan üç ihale aldığı ortaya çıktı.

Söz konusu ihaleler Nazmiye Sümeyye Sayan’ın Sayan’ın hem sahibi hem ortağı hem müdürü olduğu DİGİMED Eğitim Danışmanlık ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne gitti. Şirket 2014 yılında 10 bin TL sermayeyle kurulmuş.

Belediyelerde meclis üyesi olarak görev yapan kişilerin ihalelere girmesi yasak. 5393 sayılı belediye kanununda meclis üyelerinin ihalelere giremeyeceği şöyle anlatılıyor: “..meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.”

Buna karşın DİGİMED 2015-2016 döneminde Gaziosmanpaşa belediyesinden üç ihale aldı. Bunlardan biri de ‘psikolojik destek hizmeti’ ihalesiydi. Toplam bedel ise 1  milyon 30 bin TL olarak kayda geçti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)