'Başkanlık referandumu' için ilk gün kullanılan oy sayısı 1 Kasım'ın üç katı


'Başkanlık referandumu' için yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında oy verme işlemi dün başladı. İlk gün kullanılan oy sayısı ise 1 Kasım'ın üç katı...

AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi'nden elde ettiği bilgiye göre ilk gün 38 bin gurbetçi sandığa giderek oyunu kullandı. 1 Kasım seçimlerinde ilk gün sandığa giden yurt dışı seçmen sayısı 10 bin olmuştu.
Yurt dışındaki seçmenlerin sandığa yoğun ilgi gösterdiği belirtiliyor. Yetkililer, seçimlere katılımın 1 Kasım seçimlerine göre çok daha yoğun olduğunun altını çizdi.

İLK OY KAPIKULE'DE

Anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarında ve havalimanlarında oy verme işlemi dün sabah başladı. Önümüzdeki 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumu için Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nın giriş, çıkış ve gar bölümlerine birer sandık kuruldu. Kapıkule’nin yanı sıra İpsala, Hamzabeyli ve Kırklareli’nin Dereköy sınır kapılarına YSK tarafından birer sandık kuruldu. Saat 08.00’den itibaren giriş-çıkış yapanlar bu sandıklarda referandum için oy kullanmaya başladı.
Sadece yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullandığı sınır kapısında ilk oyu kullanan Jak Karako, yurtdışında yaşadığını ve vatandaşlık görevini yerine getirmek için referandumda oy kullandığını söyledi. Yapılan kimlik kontrolünün ardından kartondan yapılan oy kabinine giren Karako, “evet” ile “hayır“ yazılı oy pusulasına “tercih” yazılı mühürle oy kullanarak şeffaf sandığa atarak ilk oyu kullandı. Sınır kapılarında anayasa referandumu için oy kullanma işlemi 16 Nisan Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)