Burun estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler



on yıllarda yapılan istatistikler, her yıl estetik cerrahi girişimi oranlarının yaklaşık %10- 20 oranında arttığını göstermektedir. Buna karşın minimal invazif girişimler veya ofis girişimleri olarak adlandırılan, dolgu, laser ve botoksla yapılan işlemlerin sayısındaki artışın %900 leri bulduğu belirtilmektedir. Bu talep artışı ve gelişme, başka dallardan kişilerin ilgisini çekmekte ve yeterli bilgi ve donanıma sahip olunmadan estetik cerrahinin küçük veya büyük uygulamalarını uygulamaya kalkanlar olmaktadır.

Bu nedenle, küçük veya büyük işlem ayırımı yapmadan estetik alanında yaptıracağınız işlemlerin konunun uzmanlarınca yapılması için dikkatli omanız gerkemektedir.


Doktorunuzun Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olduğundan emin olunuz. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi derneğine kayıtlı olup olmadığını sorgulayınız. Ortaya konulan estetik ameliyatlar arasında fazlası ile özen gösterilmesi gerekli burun estetiği ameliyatları titizlikle araştırılmalı. Plastik cerrahlar arasında hasta açısından daha sağlıklı ve estetik bir burun anlayışı içinde hareket edilmeli. Hastanın ameliyat psikolojisi altında kalmadığından ameliyat öncesi emin olunmalıdır.

Burun Estetiği Ameliyat Sonrasında Uymanız Gerekli Kurallar
Doktorunuzun aksini belirtmediği zamana kadar, temizleme işlemlerinizi burnunuzu zorlamadan, hafif bir şekilde kağıt mendil ile silmelisiniz. Burun içinden gelen sızıntıları ise durması anına dek hafifçe, zarar vermeden silebilirsiniz.
Burun üzerinde yer alan alçı kalıp 1 hafta müddetle aynı şekilde, takıldığı gibi kalmalıdır. Kalıbın bozulmaması, herhangi bir sıvı teması söz konusu olmamalı ve 1 hafta sonunda estetik cerrahı tarafından yerinden alınmalıdır.
Burun estetiği ameliyatınızın ardından 48 saat boyunca dinlenmeli, alnınıza ve yanaklarınıza 2 saat ara ile 15 dakikalık soğuk / buz uygulması yapılmalı. Bu şekilde hafif şişlikler ve morluklar, sınırlandırılacaktır.
Alacağınız gıdalar arasından uzun süre çiğnemenizi gereketiren gıdaları tüketmek yerine, daha çabuk yenecek yiyecekler tüketilmelidir. Burun estetiği ameliyatı sonrası herhangi bir diyet uygulaması ise söz konusu değildir.
Diş fırçalama anında ise hafif hareketler ile yumuşak diş fırçası tercih edilmelidir.
Burundaki bant ıslatılmadan yüz yıkanabilir, ıslak mendiller kullanılabilir. Burun bandı alınana dek boyundan itibaren duş alınarak, saçlar dikkatlice geriye doğru yıkanabilir. Banyo esnasında kesinlikle burun bandı ve burun su ile temas etmemeli.
Ameliyat süresi olan 1 hafta boyunca önden yada arkadan açılarak giyilebilen elbiseleri tercih etmeli.
Burun üzerinde şişlik meydana gelmemesi açısından güneş ışınlarından, sauna, buhar banyosu ve solarium gibi aktivitelere 8 hafta ara verilmelidir.
Gözlük kullanımı çok gerekli değil ise burun üzerine baskı yapacağından ertelenmelidir. Aksi halde 12 saat aralıklarda takılabilir. Kontak lens kullanılıyor ise 48 saat sonra takılmalı.
Burun estetiği hakkında verilen tüm bilgileri, estetik doktorunuz sizlere tekrar ve daha detaylı anlatacaktır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)