Çakıcı'ya, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 10 ay hapis cezası


Bolu F Tipi Cezaevi’nde yatan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan yargılandığı davada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şikayetinden vazgeçmesine rağmen 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erdoğan, darbe girişiminin ardından siyasi iklimde oluşan ılımlı hava gereği hakaret davalarını geri çekme kararı almış, ancak bunun HDP’yi kapsamadığı ortaya çıkmıştı.

Çakıcı, Erdoğan’ın bu hamlesiyle ilgili, “Davalarını geri almak ‘Adam gibi sözünün arkasında durmak’ demektir. Bundan sonra kendisine kırıcı bir söz söylemeyeceğim. Vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürmeyeceğim” demişti.

Çakıcı hakkında, 13 Mart 2015 tarihinde Tekirdağ’daki cezaevinde bulunduğu sırada Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği dilekçesinde, Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla dava açıldı. Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Çakıcı savunmasında, Erdoğan’ın makamına hakaret etmediğini, sivil kimliğine yönelik beyanda bulunduğunu savundu.

Mahkeme kararında sanığın, Cumhurbaşkanının ‘onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte’ sözler söyleyerek söz konusu suçu işlediğine, müşteki vekili tarafından dosyaya şikayetten vazgeçme dilekçesi gönderilse de ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun takibinin şikayete bağlı olmadığından cezalandırılması gerektiği ifadesi yer aldı.

‘Erdoğan’a karşı olumlu tavır’

Şikayetten vazgeçilme göz önünde bulundurarak alt sınırdan bir yıl olarak verilen ceza, Çakıcı’nın mahkemede Erdoğan’a karşı sergilediği olumlu tavrı da indirim sebebi sayılarak 10 aya düşürüldü.

Mahkeme, Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 19 yıl iki aylık hapis cezasına ilişkin infaz süresi tamamlanmadan ve yasada geçen süre dolmadan yeniden suç işleyen sanığa verilen 10 aylık hapis cezasıyla ilgili temyiz yolunu kapatarak söz konusu cezayı çekmesine karar verdi.

6 Mart tarihinde Bolu’da bağırsak fıtığı ameliyatı olan Çakıcı’nın tedavisi hastanede hala devam ediyor.

‘Hep devletimi korudum, ama piyon gibi kullanıldım’

Kendisini ‘demir tüccarı’ olarak tanımlayan Çakıcı,  17 Ağustos 1998’de Avusturya polisiyle ortak düzenlenen operasyonla, modacı Canan Yaka ve sanatçı Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural’la birlikte Fransa’nın Nice kentinde yakalanmıştı. Çakıcı, yaralama, öldürmeye azmettirme, silahlı saldırı, çete liderliği gibi çok sayıda suçtan hüküm giymişti.

Uzun yıllardır cezaevinde olan Çakıcı, borsacı Adil Öngen’in aracının kurşunlanmasıyla ilgili davaya katıldığında, “Hep devletimi korudum, ama piyon gibi kullanıldım. En demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devlet vardır ve olması gerekir. Ama bizdekilerin cılkı çıkmış” demişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)