Çayın faydaları



Sıcak ya da soğuk, çay bugün dünyada tüketilen içeceklerden bir tanesidir. Çayın sağlığa faydaları uzun yıllardır bilinmektedir. Son yapılan araştırmalar sağlıklı bir diyetin bir parçası olmalıdır. Çay içerdiği antioksidan özellik sayesinde vücudun direncinin arttırılmasına yardımcı olur.

Yeşil çay ile siyah çayın faydaları aynıdır. Çünkü iki çay çeşidi de aynı oranda antioksidan içerir. Aslında çay içilebilecek en sağlıklı içeceklerden bir tanesidir. Günde dört bardak çay içmek vücudu dehidre etmez. Aksine çay tüketimi vücudun gerekli suyu almasına katkıda bulunur.

Uzmanlar her gün düzenli olarak birkaç bardak çay içilmesini önermektedir. Çayı içmeden önce birkaç bekleyerek demlenmesini sağlamak daha sağlıklıdır. Çay içerisinde vücudun ihtiyacı olan florürün %70’i bulunmaktadır. Ayrıca çaydaki antioksidanlar vücutta bakterilerin gelişimini engeller.

Süt veya şeker ilave edilmeden içilen çayda kalori yoktur. Ayrıca sıcak havalarda çay oldukça ferahlatıcıdır. Bunun nedeni sıcak sayın vücut sıcaklığını kısa süreli olarak arttırarak terlemeye neden olmasıdır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)