CHP'li Bektaşoğlu: Milletin vekilini saraya noter yapmak istiyorlar


CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 'hayır' çağrısını tekrarlayarak, "Milletin vekilini saraya noter yapmak istiyorlar" dedi.

Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “TBMM’nin yok sayıldığı, milletvekillerinin saray noteri gibi görüldüğü bir düzen hedeflenmektedir. Evet denmesi halinde demokratik parlamenter sistem, cumhuriyet ve demokrasinin bütün kurumları ortadan kalkacak, yasama, yargı, yürütme partili olan tek bir adam yönetimine bırakılacaktır. O tek adam bütün ülke halkı adına düşünüp karar verecek, kimin hangi görevi yapacağını o belirleyecek, imzaladığı her şey kanun sayılacaktır” ifadesini kullandı.

AKP'li Öztürk'e tarihsel cevap

Bektaşoğlu, kendisini eleştiren AKP'li Sabri Öztürk'e cevap vererek “arkadaşları gibi boş kağıda imza atarak böylece daha metin bile belli olmadan anayasaya evet taahhüdünde bulunan ve oyunu göstere göstere atmak zorunda olan milletvekillerinden birisi olarak tarihe geçen Sabri Öztürk’ün, kafa ve akıl konusunda kimseyi eleştirme hakkı yoktur. Sadece cumhuriyet ve demokrasiyi değil; kendisinin, geçmişten bugüne kadar kader birliği yaptığı arkadaşlarının, sonuç ne olursa olsun siyasi varlığını ortadan kaldıracak olan bir tasarıyı savunmaları akıl ve izan işi değildir. Tasarı hayırla reddedilirse, Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM yerinde kalacaktır. Hatta Sabri Öztürk bile belki de eğer hakkında olumsuz bir karar verilmezse, üzeri çizilmezse, milletvekili olarak siyasi yaşamına devam edecektir” ifadesini kullandı.  

“Muhtarları ayağımıza çağırmıyoruz”

Bektaşoğlu muhtarların AKP tarafından toplantıya çağırmasını da eleştirerek “bizim bir farkımız var: Muhtarlarımızı İktidarın memuru yerine koymuyoruz, devletin makamlarını kullanarak ayağımıza çağırmıyoruz, onların ayaklarına gidiyoruz. Hizmetle de tehdit etmiyoruz. Oy pazarlığı da yapmıyoruz Bütün muhtarlarımızı, görüşleri ne olursa olsun halkımızın temsilcileri olarak görüp makamlarına saygı duyuyor muhtarlıkları demokrasinin kurumu olarak görüyoruz. Şimdi muhtarları hatırlayan Öztürk, TBMM’de onların yöreleriyle ilgili hangi çalışmayı yaptı” dedi.

“Şeyh Sait'e duamız da tasarıya evetimiz de yok”

Açıklmalarına devam eden Bektaşoğlu: ”Öztürk’ün partisi AKP’nin niyeti bellidir. 
Habur, Oslo, Kandil, İmralı, Dolmabahçe protokolü ekseninde gelişen çözüm süreci ihanetinden, PKK hamisi Barzani’nin paçavrasını Türk bayrağının yanına asarak verilen pozlardan sonra, AKP, Diyarbakır'da pankartla evet oylarının Cumhuriyete karşı Koçgiri isyanını başlatan Şeyh Sait'e dua anlamına geleceğini söyledi. O isyanı bastıran Osman Ağa’nın kenti Giresunlular olarak, bizim hainlere ne edecek duamız ne de verecek Evet'imiz var. 
Sayın Öztürk dışındaki Giresunlular neden evet desin bu tasarıya” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)