‘Darbe komisyonu’nun başkanı: Girişimin ‘siyasi ayağı’nın tespit edemedik


Meclis’te kurulan ‘darbe komisyonu’nun başkanı AKP’li Reşat Petek, girişimin ‘siyasi ayağı’nın tespit edilemediğini söyledi.

Petek, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda sözlerine şöyle başladı: “28 Şubat darbecileri ile FETÖ darbecileri arasında ne fark var? Birisi açıktan dindarlar üzerine zulüm yapıyor. Diğeri de, milletin parasını himmet diye sömürdü. Fethullah Gülen denen alçak, 28 Şubat’ta ‘Başörtüsüne teferruattır’ demişti. O dönem Müslümanların direnişlerini kıranlardan birisi Fethullah Gülen’dir. O zamanki askeri yönetime yalakalık, köpeklik yaptı.”

Türkiye’de ‘kökü dışarıda olmayan’ bir darbenin olmadığını öne süren Petek, komisyonda 141 kişiyi dinlediklerini söyledi.

AKP’li vekil şöyle devam etti: “Darbenin siyasi ayağıyla ilgili yapılan incelemelerde iktidardan ve muhalefetten bir isim tespit edilmiş değil. Fethullah Gülen 1967’den bu yana bir proje olarak görevlendirilmiş, kendini çok iyi gizlemiştir. FETÖ’nün siyasi ayağını detaylı incelemek için 1967’den 2016’ya kadar incelemek gerekir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)