Erdoğan ile CHP'nin 'hayır' çadırında neler konuşuldu?


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sarıyer’de CHP’nin ‘Hayır’ standına uğradığı sırada yaşananları mitingde anlattı.

Atatürk Havalimanı’na gitmek üzere öğle saatlerinde Tarabya Köşkü’nden çıkan Erdoğan, CHP’nin ‘Hayır’ standına giderek çadırdakilerle yaklaşık 15 dakika konuşmuştu.

Samsun’daki mitingde CHP’lilerle ‘Hayır’ çadırında aralarında geçen diyaloğu anlatan Erdoğan, “Oradakilere, ‘Niçin ‘Hayır’ diyorsunuz, şunu bir söyler misiniz?‘ dedim. Dediler ki, ‘Çünkü biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz.’ Yani şu anda Türkiye çağdaş değil mi, ‘Neyiniz eksik?’ dedim. Yollarımız, köprülerimiz, hızlı tren, okullar, bunlar yok mu?” diye konuştu.

‘Olaya bakış ney, mezhepçilik’

Erdoğan, oradaki bir yurttaşın sorduğu sorunun ise ‘mezhepçilik’ olduğunu savundu: “Söylediği lafa bakın: ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne niye bu adı koydunuz?’ Dedim ki, ‘Çok ayıp.’ Yavuz Sultan Selim Han’ın padişah olduğu zaman Osmanlı’nın toprağı neydi biliyor musunuz? 18 milyon kilometre kare. Böyle bir devletin sultanının adını böyle bir köprüye koymaktan daha doğal ne olabilir? Ama olaya bakış ne, bakıyorum mezhepçilik.”

‘Kılıçdaroğlu Dersim katliamını lanetleyemedi’

Kendisinin Alevi-Sünni ayrımı yapmakla eleştirildiğini dile getiren Erdoğan, sözü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na getirdi: “Bakıyorum arkadan geldi: ‘Siz Alevi-Sünni ayrımı yapıyorsunuz.’ Yapmadık. O zaman Kılıçdaroğlu kendisi Alevi, siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim ama o lanetleyemedi. Niye? Çünkü lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak.”


CHP Sarıyer ilçe örgütü üyesi Sebahat Sarıgül yaşananları anlattı

‘Başkanınız yalancı, sizler yalancısınız’

CHP Sarıyer ilçe örgütü üyesi Sebahat Sarıgül, burada yaşananları Tele1 kanalına anlattı. Sarıgül, Erdoğan’ın kendisine “Neden ‘Hayır’ diyorsunuz” şeklinde bir soru yönelttiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Laiklik için, cumhuriyet için, özgürlük için, çağdaş bir yaşam için ve kadın hakları için ‘Hayır’ diyorum dedim. Ama tabii cumhurbaşkanımız her zamanki gibi hakaret gibi sözlerle karşılık verdi. ‘Başkanınız yalancı, sizler yalancısınız’ dedi. Bu bizim zorumuza gitti.”

Sarıgül, başka bir CHP’li üyenin Erdoğan’a “Hepimizin cumhurbaşkanı değilsiniz, siz partili cumhurbaşkanısınız” dediğini, Erdoğan’ın ise “Evet ben öyleyim” şeklinde yanıt verdiğini de aktardı.

Sarıgül, başka CHP’lilerin de soru sormak istediğini ama Erdoğan’ın buna izin vermeyerek çadırdan ayrıldığını söyledi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)