Genelkurmay'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü



Genelkurmay Karargahında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Şehitleri Anma Töreni"ne, 61 şehidin 134 yakını katıldı. Törende en yaşlısı 73 yaşındaki bir şehit yakını ile en genci 5 yaşındaki şehit çocuğu da yer aldı.

ÖMER HALİSDEMİR'İN BABASI DA KATILDI
Törende, Çanakkale, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yanı sıra Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis aracının geçişi sırasındaki terör saldırısında, Fırat Kalkanı Harekatı'nda ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker, polis, sivil memur, korucu, öğretmen ve sivil vatandaşların aileleri katıldı. Özel Kuvvetler Komutanlığında 15 Temmuz gecesi darbeci Semih Terzi'yi vurarak darbenin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de törende yer aldı.

ŞEHİT AİLELERİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Atatürk Kültür Sitesi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, kısa film gösterimi yapıldı. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan bazı şehit aileleri duygu yüklü anlar yaşadı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Astsubay Seçkin Çil'in ağabeyi Astsubay Hüseyin Çil'in yaptığı konuşmanın ardından, Albay Erhan Altunok da şehitleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Necdet Hayta "Çanakkale Muhaberelerinin Türk ve Dünya Tarihi Açısından Önemi" konulu konferans verdi.

"TÜRK MİLLETİ HİÇBİR ZORLUKTA YILMADI"
Konferansın ardından konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Türk askerinin gösterdiği insan kudretini aşan başarıların Türk milletinin yüksek kahramanlık, fedakarlık ve asaletinin örneklerinden olduğunu belirtti.

Tarihin, Türk milletinin haklı mücadelesiyle, şehitlerin şanlı destanlarını anlatan sayısız örneklerle dolu olduğunu vurgulayan Orgeneral Akar, Türk milletinin karşılaştığı hiçbir zorluktan yılmadığını, oynanan bütün oyunları bozduğunu vurguladı.

Şehitlerin şerefli bir vazifeyi miras bıraktığını ifade eden Akar, "Bu vazife, rengini mübarek şehit kanından alan, şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalanmasını, devletimizin ilelebet payidar olmasını, kutsal vatan topraklarının güvenliğini sağlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Orgeneral Akar, vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe göz dikenlerin asla emellerine ulaşamayacağına dikkati çekti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)