Hackerlar E-Ticaret sitelerine sızıyor



Geçtiğimiz günlerde keşfedilen yeni nesil bir botnet, e-ticaret sitelerinden ücretsiz veya indirimli alışveriş yaparak şirketleri büyük zarara sokmayı amaçlıyor gibi gözüküyor.

Botnet kavramı artık DDoS saldırılarından farklı amaçlara da hizmet etmeye başladı. Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde keşfedildi.

GiftGhostBot ismi verilen yeni nesil botnet virüsünün amacı ise oldukça ilginç. E-ticaret sitelerinin indirim çeki kısmını tahmin ederek ücretsiz veya büyük oranda indirimli satın alımlar yapmayı veya indirim kodlarını satmayı amaçlayan bu virüs Distil Networks tarafından keşfedildi.

Geniş bir ağa sahip olan bu botnet virüsü, saatte 1.7 milyon denemeye yapabilecek potansiyele sahip. Ağdaki tüm zombi bilgisayarları teker teker kullanan hackerları bu taktiği nedeniyle sitelerin güvenlik duvarları saldırıyı durduramıyor.

Doğru indirim kodlarını tespit eden virüs, bu kodları hackera bildiriyor ve indirim kodları deepweb üzerinden satışa çıkartılıyor.

Bu şekilde e-ticaret sitelerini büyük zarar uğrattığı düşünülen bu yeni nesil virüsten korunmanın en kolay yolu ise indirim kodu sayfasına yerleştirebileceğiniz küçük bir CAPTCHA ekranı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)