KCK davasında karar açıklandı


Diyarbakır’da 2010’dan bu yana süren KCK davasında karar açıklandı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 107 kişiye altı ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi, 43 sanık beraat etti.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, BDP Van eski milletvekili Kemal Aktaş, Azadiya Welat yöneticisi Ahmet Birsin, siyasetçiler Bayram Altun, Mehmet Taş, Zühre Bozacı, Serdar Kızılkaya, Herdem Kızılkaya, Hüseyin Yılmaz, Salih Akdoğan, Çimen Işık, Turan Genç, Lütfü Dağ hakkında ‘örgüt yöneticisi’ olmak iddiasıyla 21 yıl hapis cezası verildi.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan dokuz yıl, görevden alınan ve Elazığ Cezaevi’nde hapis yatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve BDP eski Muş milletvekili Demir Çelik hakkında ise altı yıl üç ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, görevden alınan Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk hakkında da ‘2911 sayılı kanuna muhalefet’ suçundan bir yıl üç ay hapis cezası verdi.

Sanık avukatları kararı temyize götürecek.

KCK davasında ne olmuştu?

Nisan 2009 ile Ekim 2010 tarihleri ​​arasında yürütülen soruşturma kapsamında aralarında aktif politikacı, sendikacı ve insan hakları savunucularının bulunduğu 2 bin 146 kişi yargılanmış, 992 kişiyse KCK üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Dava kapsamında toplam şüpheli sayısıysa 7 bin 748 kişi olarak açıklanmıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)