Kılıçdaroğlu: Hayır çıkacağı çok açık


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neden demokrasiden vazgeçelim, neden bütün geleceğimizi, tek bir kişinin iradesine bağlamış olalım? Dolayısıyla demokrasiyi savunduğumuz için, hayır çıkacağı konusu çok açık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Number One TV, Number One FM canlı yayınına katıldı.

Kılıçdaroğlu, referandum çalışmalarının iyi gittiğini dile getirirken, "hayır çıkacağı çok açık" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Demokrasiye aykırı uygulamalar olduğunda, hep birlikte topluca itiraz etmesini de biliyoruz. Dolayısıyla demokrasiden vazgeçip, otoriter tek adam yönetimini kabul etmek doğru değil. Neden demokrasiden vazgeçelim, neden bütün geleceğimizi, tek bir kişinin iradesine bağlamış olalım? Dolayısıyla demokrasiyi savunduğumuz için, hayır çıkacağı konusu çok açık. Referandumla, anayasa değişikliğini oylayacağız. Bu anayasa değişikliği olsun mu, olmasın mı? Demokrasiden vaz mı geçelim yoksa demokrasiyi sonuna kadar savunalım mı? İşin özü budur." 

"Erken seçim kararını TBMM verir. Yani bir kişi, erken seçime karar vermez, hayır çıktığı takdirde. TBMM'ye bir kanun teklifi veya kanun tasarısı gelir ya Bakanlar Kurulundan ya da iktidar partisinin milletvekilleri, bir kanun teklifi verirler, erken seçim isterler, çoğunluk iktidar partisinde, arzu ederse parlamento iradesini o yönde ortaya koyarsa, erken seçim olur. Eğer parlamento iradesini aksi yönde ortaya koyarsa, erken seçim olmaz. Milletin vekilleri oturup, erken seçime gidip gitmeme konusunda kendi iradelerini ortaya koyacaklardır. Bana sorarsanız, bana göre, evet bir erken seçime gerek yok. Erken seçim de büyük bir ihtimalle olmayacaktır. Nedeni de şu: Tek başına hükümetler. Bütün bakanlar, kendilerine ait."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)