Libya açıklarında ‘Tınaztepe-S’ adlı bir Türk kuru yük gemisi battı


Tamamı Türkiye vatandaşı 13 mürettebatın bulunduğu gemideki altı kişi kurtarılırken, yedi mürettebattan haber alınamıyor.

Kötü hava koşulları nedeniyle battığı aktarılan geminin mermer tozu yüklü olduğu belirtildi.

Geminin liman kenti Misrata’da yük indirmek için demir atmayı beklerken battığı ve şiddetli fırtına yüzünden arama kurtarma çalışmalarında zorluk yaşandığı öğrenildi.

Kurtarılan altı kişi hastaneye kaldırılırken, yedi mürettebat aranıyor. Kayıp mürettabatın bulunmasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’nın da devreye girdiği kaydedildi.

‘Altı kişinin sağlık durumu iyi’

Geminin işletmeci kuruluşu ise yaptığı yazılı açıklamada, Libya yetkilileri tarafından bildirilen kayıp ve kurtarılan denizci sayısını doğruladı.

Batu Denizcilik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “M/V Tınaztepe-S isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara adasından almış olduğu 3,120 ton mermer mıcırı yüküyle bugün sabah Türkiye saatiyle 08:00’de Misurata limanı demir sahasına ulaşmıştır. Şiddetli fırtına sebebiyle bugün saat 11:51’de geminin battığı bilgisine ulaşılmıştır. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize sorunu çıkmazsa yarın Libya’da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumu yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)