Paris Orly Havalimanı'nda polise saldıran 1 kişi vurularak öldürüldü


Fransa'nın başkenti Paris'teki Orly Havalimanı'nda polisin silahını almaya çalışan bir kişi güvenlik güçleri tarafından vuruldu.

Fransa’nın başkenti Paris polis ve askere yönelik saldırılarla çalkalanıyor. Kentin güneyindeki Orly Havalimanı’ndaki saldırının ardından, kentin kuzeydoğusunda yol kontrolü yapan üç polise daha silahlı saldırı düzenlendi. Polislerden biri ağır yaralandı. Saldırganın kaçtığı belirtiliyor.

Orly Havalimanı’ndaysa, bir kişinin OHAL kapsamında devriye gezen bir askerin elinden silahını almaya çalıştığı belirtiliyor. Bu sırada vurularak öldürülen saldırganın kimliğine dair henüz açıklama yapılmadı.

ALAN BOŞALTILDI: ‘ORLY’YE GELMEYİN’

Olayın ardından havalimanının güney terminali tahliye edilirken, polis operasyonu sürüyor. Paris’in güneyindeki havalimanı güvenlik çemberine alınmış durumda. Polis, öldürülen saldırganın intihar yeleği giyip giymediğini tespit etmeye çalışıyor. İçişleri Bakanlığı da vatandaşlara ‘Orly’ye gelmeyin’ çağrısı yaptı.
Fransız polisi, iki olay arasında bağlantı olduğunu düşünmediklerini açıkladı.

UÇUŞLAR İPTAL

Orly Havalimanı’ndan uçuşların askıya alındığı, bazı uçuşların kentin kuzeyindeki Charles de Gaulle Havalimanı’na yönlendirildiği belirtiliyor.

Saldırıların, ülkedeki OHAL’in planlanan tarihten kaldırılacağının açıklanması sonrasında düzenlenmesi dikkat çekti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)