1-7 Mayıs Uluslararası İşçi Filmleri Festivali: Cesaret bulaşıcıdır


Dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı hedefleyen 12’nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eşzamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl ‘cesaret’ teması ile 15 farklı ülkeden toplam 61 film gösterilecek.

Festivalin dört şehirdeki gösterimlerinden sonra, ilerleyen günlerde birçok kenti kapsayan ve yıl boyu sürecek uzun bir yolculuğa çıkacak.

Gösterimler ücretsiz.

İçinde ‘cesaret’ olan filmler

Festivalin 2 Mayıs’ta Şişli Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış gecesinde her yıl olduğu gibi bir set işçisine plaket verilecek. Açılış filmi olarak ‘Kibar Feyzo’nun gösterileceği gecede, filmin başrol oyuncularından Müjde Ar özel konuk olarak katılacak.

Birçok filmin ilk kez gösterileceği festival süresince, Karagözle Hacivat’ın din bezirganlarına karşı cesaretini, Ken Loach’un yeni filminde Daniel Blake’in ‘çürüyen sosyal devlet’e karşı cesaretini, ‘Ana Yurdu’nda bir kadının taşra muhafazakarlığına karşı cesaretini, ‘Babamın Kanatları’nda şirketin önerdiği ölüm diyetini reddeden işçi eşinin cesaretini, Maho Ağa’ya karşı Kibar Feyzo’nun cesaretini, ‘Zafere kadar Devrim’ filminde Filistinli devrimcilerin cesaretini, ‘Demirden Ay’da Çinli şair işçilerin cesaretini, ‘Major’da Stonewall’un siyahi cesaretini, ‘Adalen 31’de İsveçli işçilerin cesaretini, ‘Merci Patron’da Fransız işçi ailesinin cesaretini, Halkın Sanatçısı Halkın Savaşçısı Yılmaz Güney’in ‘Umut’, ‘Arkadaş’, ‘Sürü’, ‘Yol’ ve ‘Duvar’daki cesaretini, ‘Dokunuş’ta gericilere karşı Aziz Nesin’in cesaretini, Tahir Elçi’nin onu ‘ölümün üzerine yürüten cesareti’ni izlemek mümkün.

Festival programına ve gösterim yerlerine buradan ulaşabilir.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)