180 bin polis ‘FETÖ’ tarafından fişlenmiş


Emniyetteki 180 bin polisin ‘FETÖ’ tarafından üç kategoriye ayrılarak ‘fişlendiği’ belirtildi.

Önceki gün Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘mahrem imamlar’ operasyonunda gözaltına alınan bir kişinin üzerinde fişleme belgeleri bulundu.

Hafta içinde yapılan operasyonlarda bini aşkın kişi ‘mahrem imam’ olduğu iddiasıyla gözaltına alınmış, 10 bine yakın polis de ‘FETÖ’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı.

Dijital arşivde emniyet personeline ilişkin fişleme listesinin yanısıra ‘FETÖ’nün 5 bin kişilik ’emniyet imamları’nın da bulunduğu, bunların çoğunun da öğretmen olduğu görüldü.

Arşivde üç kategorili fişleme yapıldığı belirtildi. İlk kategoride ‘FETÖ’ mensubu polislerin isimleri detaylı bir şekilde yer alırken, ikinci kategoride ‘FETÖ’ ile hiçbir bağı bulunmayan 180 bin polisle ilgili detaylı bilgiler bulunuyor. Bunlar arasında polislerin eşleri, çocukları ve özel hayatlarına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

Üçüncü kategoride ise ‘FETÖ’den ayrılan polislerin isimleri, ayrılma sebepleri ve nasıl geri kaznılabileceğine ilişkin notlar yer alıyor. İsimlerin karşısında ise “Ayrıldı”, “Kazanılabilir”, “Kaybedildi” ve “İhanet etti” gibi değerlendirmeler yer alıyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)