ABD: Türkiye askerlerimizin hayatını riske attı


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, Türkiye’nin Irak’ta Sincar ve Suriye’de Karaçok Dağı’na düzenlediği hava saldırılarıyla bölgede bulunan ABD askerlerinin hayatını riske attığını söyledi.

Toner, düzenlediği basın toplantısında “Türk hükümetinin girişimleriyle ilgili derin endişelerimizi en üst düzeyde net bir şekilde ortaya koyduk. Onlar, eylemlerini koalisyonla koordine etmemenin yanı sıra, bölgede bulunan Amerikalı askerlerin hayatını da riske attı” diye konuştu.

‘YPG konusunda aynı fikirde değiliz’

Bölgedeki bütün güçlerin IŞİD’le mücadeleye odaklanması gerektiğini kaydeden Toner, “Türkiye’nin YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz ama biz YPG konusunda aynı fikirde değiliz. Türkiye’ye çok açık bir şekilde bizle ve öteki koalisyon üyeleriyle koordine etmeleri gerektiğini aktardık” dedi.

‘Geri adım atmayacağız’

Koordinasyon yoksunluğunun ABD askerlerini riske attığını dile getiren Toner, “Öncelikle bu koordinasyon yoksunluğu konusu var. Gerçekleştirilen hava saldırıları konusunda eşgüdüm eksikliği var. Bunu netleştirdik. Söylediğim gibi Türkiye’nin YPG’ye bakış açısı bizimkisinden farklı olduğunu anlıyoruz. Ama bu bize bu tür saldırıların ve yaklaşımların kabul edilemez olduğunu dile getirmekte geri adım attırmayacak” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)