AGİT, YSK’nın peşini bırakmıyor: Oylar yeniden sayılmalı


‘Partili cumhurbaşkanlığı’ referandumunun ardından hazırladığı raporla Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) şeffaf davranmadığını ortaya koyan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) oyların yeniden sayılması önerisinde bulundu.

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Georg Link, Heilbronner Stimme gazetesine yaptığı açıklamada, Türk hükümetinin AGİT raporunu dikkate almayacağı yönündeki beyanatlardan üzüntü duyduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işbirliğine yanaşmaması durumunda Türkiye’deki politik durumun kötüleşeceğini söyledi.
Raporlarının sadece AGİT tarafından değil, aynı zamanda Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından da değerlendirildiğinin ve bu kurumlara referans teşkil ettiğinin altını çizen AGİT direktörü, “Oyların yeniden sayılması, seçim sürecine yönelik zayıflayan güveni artıracaktır” diye konuştu.
AGİT raporu

AGİT raporunda, YSK’nın aldığı, mühürsüz zarf ve pusulaların da geçerli sayılacağına yönelik kararın seçim güvenliğinin altını oyduğu ve yasalarla çeliştiği görüşüne yer verilmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın rapora yanıtı “Haddinizi bilin. Sizin hazırlayacağınız siyasi içerikli raporları biz ne görürüz, ne duyarız, ne biliriz” olmuştu.

Erdoğan daha ileri gitmiş, AGİT gözlemcilerinin ‘terör örgütü temsilcileri’ olduğunu iddia etmişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)