AKP’de kongre kararı alındı


‘Partili cumhurbaşkanlığı’nın referandumla kabul edilmesinin ardından AKP’de kongre kararı alındı.

Olağanüstü kongrenin 21 Mayıs’ta yapılacağı öğrenildi.

Reuters’a bilgi veren üst düzey bir AKP’li yetkili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin referandum sonuçlarını açıklamasının ardından AKP’ye üye olacağını, 21 Mayıs’taki kongrede de genel başkanlığa aday olacağını söyledi.

AKP’li yetkili, “Olağanüstü kongreye gidileceğine dair MKYK kararının öncesinde, bu konudaki niyetin Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanacağını düşünüyorum. 21 Mayıs’taki kongrede Cumhurbaşkanımız Erdoğan aday gösterilecek. O gün itibarıyla da Ak Parti’nin genel başkanı olacak” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sandık öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalarda en kısa sürede partisine döneceğini söylemiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan’ın referandumun resmi sonucundan sonra AKP’ye üye olabileceğini açıklamıştı.

Referandumun ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın istifasını sunduğu, Erdoğan’ın da AKP liderliği için takvimi ‘öne çektiği’ öne sürülmüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, kabine revizyonu olabileceğinin sinyalini vermiş, Erdoğan’la istişare edeceklerini söylemişti.

Erdoğan salı günü Reuters’a verdiği söyleşide “YSK referandumun kesin sonucunu açıklayınca partime hemen döneceğim. 2017’de kongre yapılamayacağı gibi bir şey söz konusu değil” demişti.

Erdoğan’ın genel başkan olmasının ardından Yıldırım’ın ilk seçime kadar grup başkanlığı ve başbakanlık görevini sürdürebileceği kulislere yansımıştı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)