AKP'de yeni kabine arayışı: Şimşek giderse ekonomi kime emanet edilecek


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisine döneceği olağanüstü kongrenin tarihinin belirlenmesinin ardından, AKP’nin gündemi, 2019 seeçimlerinden önce kabinede yapılması beklenen değişiklikler oldu.

 Yeni kabinede büyük değişiklikler olabileceği konuşuluyor.

Buna göre kulislerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Dışişleri Bakanı yapılabileceği öne sürülüyor.

Ekonomi damada bırakılabilir

Kabinede Avrupa Birliği’yle ilişkilerden ekonominin gidişatına diğer bakanlardan ayrılan söylemleriyle bilinen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in görevden alınması durumunda koltuğuna, Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın getirileceği iddia ediliyor.

Erdoğan’ın yeni kabinenin belirlenmesinin ardından, görev verilmeyen bazı bakanları da Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesine alacağı ve genel başkan yardımcısı yapacağı da dile getiriliyor.

Bozdağ ve Çelik’e ikinci görev

Buna göre, yeni kabinede koltuğunu koruması beklenen isimler şöyle: Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü.

AB Bakanı Ömer Çelik ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ınsa görevlerini koruyup aynı zamanda başbakan yardımcısı yapılabilecekleri iddia ediliyor.

Kabineye getirilecekler arasında ismi geçenlerse şöyle: Cevdet Yılmaz, Abdulhamit Gül, Fatih Şahin, Ahmet Aydın, Kasım Gülpınar, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Çiğdem Karaaslan.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)