Boykot başlatılmıştı: Pınar’ın ‘Evet’çi patronunun özrü kabul görmedi


İzmir’de en yüksek ‘Hayır’ oyu Karşıyaka ilçesinde çıktı diye Karşıyaka basketbol takımının sponsorluğundan çekilebileceklerini duyurması nedeniyle ürünlerine boykot başlatılan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar özür diledi.

Selim Yaşar, dün Facebook hesabından Karşıyaka taraftarlarıyla girdiği tartışmada bir takipçisinin, “Siz Karşıyaka’yı düşünmeyin, Yaşar Holding’i düşünün” mesajına, “En yüksek ‘Hayır’ Karşıyaka’dan. YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” diye yanıt vermişti.

Sözlerin geniş yankı uyandırmasının ardından, sosyal medyada şirket ürünlerinin boykot edilmesi çağrıları yükselmişti.

Şirket, Selim Yaşar’ın sözlerinin aileyi ve şirketi bağlamadığını açıklamak zorunda kalmış, buna karşın tepkiler sosyal medyada başta Pınar olmak üzere tüm şirket ürünlerine boykot başlatılmıştı.

Facebook hesabından bugün bir paylaşımda bulunan Yaşar, şunları yazdı: “Karşıyakalı spor camiasından özür dilerim, ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım.”

Kabul görmedi

Ancak bu mesaja yönelik yorumlardan Yaşar’ın özrünün kabul görmediği anlaşılıyor. Birçok Facebook kullanıcısı Yaşar’ın özrünü samimi bulmadı, boykot üzerine ağız değiştirdiği yönünde yorum yaptı. Genel görüş ‘boykota devam.’

Özellikle şirketin en fazla bilinen markası Pınar boykotun hedefinde. Yaşar Holding, DYO Boya, Çamlı, Viking Kağıt ve Çeşme Altın Yunus otelinin de sahibi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)