CHP lideri darbe girişimi gecesi kurmaylarına: 'Bu bir darbedir kesinlikle karşı çıkacağız'


Hürriyet’in hükümete yakınlığıyla bilinen yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘darbecilerle temas kurduğunu’ öne sürdüğü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını aktardı.

Erdoğan, dün akşam katıldığı Kral FM yayınında Sabah gazetesinin manşetini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda VIP’teki görüntüleri kameralara takıldı. Işıldakları olan araçlarla tankların yanına geliyorlar. Orada bir görüşme söz konusu. Darbecilerle temasta bulunuyorlar. ‘Hadi sen gidebilirsin’ diye ona yol veriyorlar. Havalimanında darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim (Yenikapı mitingine) davet etmezdim. Darbecilerle anlaşmış olan birini nasıl davet ederim?” demişti.

Darbe girişiminin ardından ilk konuştuğu liderlerden birinin Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Selvi, CHP liderinin darbeye karşı duruşunun ‘önemli’, CHP’li vekillerin o gece Meclis’e gitmesinin ‘değerli’ olduğunu yazdı.

‘Darbeye karşıyız Hayati Bey’

Selvi şöyle devam etti: “Darbeci askerlerin Boğaziçi Köprüsü’ne çıktığı saatlerde Kemal Kılıçdaroğlu, 21.50 uçağıyla İstanbul’a gidiyordu. 1-a numaralı koltukta Kılıçdaroğlu, 1-b’de ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı oturuyor. Uçağın tekeri Atatürk Havalimanı’nın pistine 23.00 civarında değiyor. Uçak körüğe yanaşırken, cep telefonunu açıp, askerlerin köprüye çıktığı haberini gören basın danışmanı Okan Konuralp hemen Kılıçdaroğlu’na koşup bilgi veriyor. Kılıçdaroğlu’na o an haberi alınca ne düşündüğünü sordum. ‘Arkadaşlar iki köprünün kapatıldığı ve uçakların uçmadığını haber verince önce espri yapıyorlar zannettim‘ dedi. Ama espri yapılacak bir durum yoktu. Kılıçdaroğlu, kısa süre içinde bir darbeyle karşı karşıya olduğumuzu fark ediyor. O sırada yanındaki koltukta oturan Hayati Yazıcı’ya dönüyor. ‘Darbeye karşıyız Hayati Bey’ diyor. Apar topar VIP salonuna geçiyorlar.”

CHP liderinin “Ankara’ya dönmek istedim, ‘Uçaklar kalkmıyor’ dediler. ‘Havaalanından çıkalım’ dedim, ‘Tanklar kapatmış’ dediler” sözlerini aktaran Selvi, CHP liderinin partisinin kurmaylarına “Bu bir darbedir. Başarılı olsa da başarısız olsa da değişmez. Kesinlikle karşı çıkacağız” talimatı verdiğini yazdı.

Yıldırım, Kahraman ve Erdoğan’la görüşme

Kılıçdaroğlu’nun tanklarla ‘ablukaya alınan’ havalimanından otelin ‘güvenli olmayacağı’ gerekçesiyle Bakırköy belediye başkanının evine götürüldüğünü belirten Hürriyet yazarı, Kılıçdaroğlu’nun gecenin ilerleyen saatinde Başbakan Binali Yıldırım’la yaptığı telefon görüşmesinde “Hiç şüpheniz olmasın sayın başbakan, darbeye karşıyız. Demokrasiyi savunmak, demokrasiye inanan herkesin ortaya koyması gereken bir tavır. 21. yüzyıl Türkiye’sinde darbenin kabul edilebilmesi mümkün değil” dediğini aktardı.

Daha sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın CHP liderini arayarak Meclis’in özel oturumuna davet ettiğini ve Kılıçdaroğlu’nun, “Ne olursa olsun geleceğim. Meclis’te olacağız, katılacağız. Hepimizin görevi” dediğini aktaran Selvi, 16 Temmuz günü Erdoğan’ın CHP liderini aradığını hatırlattı.

Selvi yazısını şöyle bitirdi: “Darbeye karşı tutumundan dolayı teşekkür ediyor. Kılıçdaroğlu, ‘Ne demek sayın cumhurbaşkanı, teşekküre gerek yok. Bu bizim görevimiz. Hepimizin görevi. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuruysa, demokrasiye sahip çıkmak da bizim görevimiz. Biz görevimizi yaptık’ diyor.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)