CHP lideri: Tek adam rejiminin en tipik örneğini bu akşam yaşadık

TRT Haber, TRT Türk ve TRT Radyo ortak yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, planlanan yayın saatinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşması nedeniyle sarkmasına tepki gösterdi: “Onun sözü kesilemiyor, kimse kesmeye cesaret edemiyor.”



Yeni Şafak yazarı Yaşar Taşkın Koç’un Kılıçdaroğlu’yla 19.00’da başlaması planlanan yayını, Erdoğan’ın Adana’daki konuşması nedeniyle 19.30’a sarktı.

CHP lideri konuyu “Tek adam rejiminin en tipik örneğini bu akşam yaşadık” diyerek açtı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Sayın cumhurbaşkanı konuşuyor, bana ‘Saat 19.00’da televizyon programı yapılacak’ denmiş ama onun sözü kesilemiyor, kimse kesmeye cesaret edemiyor. ‘Sayın cumhurbaşkanı konuşuyor, başımız belaya girmesin, anamuhalefet partisinin genel başkanı kibar bir insandır, o biraz bekler, biz 19.30’da devreye gireriz’ deniyor.”

CHP liderinin bu sözleri üzerine Koç şöyle yanıt verdi: “Nezaketiniz için çok teşekkür ederiz, inanın siz de cumhurbaşkanı olsanız TRT kurumsal olarak beklerdi. Burası kamu kuruluşu, o da devletin tepesindeki insan. Kim olsa önemli değil.”

Tüm televizyon kanallarının planlanmış bir yayın akışı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde akışa uyulur. Bu akışın dışında bir olay. Tek adamlığın yarattığı bir sıradan olay. İşin özü şudur; biz ‘tek adam rejimi’ne karşıyız.”

TRT yayınına katılabilmek için Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la görüştüklerini belirten CHP lideri, sözlerini şöyle bitirdi: “Benim param da var burada. TRT’nin tarafsız, eşit davranması lazım.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)