CHP Üsküdar Gençlik Kolları: Cesur olamayan yönetim anlayışını tanımıyoruz


CHP Üsküdar İlçe Gençlik Kolları, referandum sonuçlarını sükunetle karşılamakla ve kendileri kadar cesur olmamakla suçladıkları yönetim anlayışını tanımadıklarını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz oy pusulalarını ve zarflarını geçerli saymasının damga vurduğu seçimin ardından, yurdun birçok yerinde yapılan eylemlerde sonuçların ‘şaibeli’ olduğu sesleri yükselmişti.

Eylemlere katılan onlarca yurttaş gözaltına alınırken, emniyet bu kişilerin ‘Gezi benzeri olayları başlatarak referandumun iptaline çalıştıklarını’ iddia etmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, protestoları ‘hak’ olarak gördüğünü ifade ederek, partinin kurumsal kimliğiyle eylemlerde yer almadığını ve destek olmadığını söylemişti.

‘Sandığa ‘Hayır’ girdi’

CHP Üsküdar İlçe Gençlik Kolları, Twitter’dan paylaştığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylediklerine atıfla “Atı alan Üsküdar’ı; at üstünde duramadığı için değil, Üsküdar’daki örgütlü ‘Hayır’ mücadelesi sayesinde geçemedi” dedi.

Gençlik kolları olarak ‘yevmiyeyle değil yürekleriyle’ çalıştıkları ifade edilen açıklamada, sandığa ‘Hayır’ girdiği ancak ‘Hayır’ çıkmadığı savunuldu.




Açıklamada, YSK’nın kanunu hiçe sayarak ‘hilenin baş aktörü’ olduğu belirtilerek şöyle dendi: “Memleketin dört bir yanından usulsüzlük kanıtları yağarken, ısmarlama kesin sonuçları dahi beklemeye tenezzül etmeyip, kılıf arama zahmetine bile girmeden ‘Bu iş bitti’ diyenlere cevabımız nettir: ‘Hayır’ bitmedi. Gayrimeşru seçimi ve sonuçlarını tanımıyoruz. Bu hukuksuzluğa ve hileye boğulmuş referandumu tanımadığımız gibi; oldu bittiye gelen rejim değişikliğini sükunetle karşılayan, bizler kadar cesur olamayan yönetim anlayışını da tanımıyoruz.”

‘Düşük vitesli muhalefet ve cılız itirazlar…’

‘Cumhuriyetin katil fermanının şenliklerle kutlandığı sıralarda üzüntülerini ifade edip, tek çözüm olarak bağımlı ve güdümlü yargıya başvurmak gören anlayışı’ reddedikleri aktarılan açıklamada, “Maaş kartıyla değil, gönül bağıyla saflarında durduğumuz partimize olan güvenin tutarsız açıklamalarla sarsılmasını, itibarının zedelenmesini de kabul etmiyoruz. Bu deklarasyon; suç ortada, fail ortada iken düşük vitesli muhalefet ve cılız itirazlarla yetinenlere; kamu vicdanı yara almışken sessizliğe gömülenlere; tam kanunsuzluk haliyle iradesi çalınan seçmene ve Cumhuriyet’e karşı sorumlu olmasına rağmen, bu zorbalığı ve hukuksuzluğu kabullenip ‘2019’da görüşürüz’ diyerek Başkanlık hesabına girişenlere itirazımızdır” değerlendirmesinde bulunuldu.

Gençlik kolları, eylemleri selamlayarak, parti genel merkezini ‘somut adım atmaya ve harekete geçmeye davet ettiklerini’ bildirdi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)