CHP'den 'eylem' yanıtı: O gece Kılıçdaroğlu tanımıyoruz, sokakta hakkımızı arayacağız deseydi...


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin referandum eylemlerine katılmamasına yönelik tepkilere, "Devlet adamı olmak, kitleleri yönetmek, her iki kişiden birinin oyuna sahip çıkmak ama onların can güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde veya bu ülkenin sokaklarını kargaşaya sevk etmeyecek soğukkanlılıkta olmak başka bir şey" yanıtını verdi.

Referandumun ardından önce YSK, ardından Danıştay'a gideceğini açıklayan CHP'nin eylemlere katılmaması tepki çekerken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Bidebunudinle'den Yavuz Oğhan'ın sorusunu yanıtlayan Özel, "Böyle bir kararda, benim çocuğumu sokağa çağırdın başına bu geldi denildiğinde böyle bir sorunun cevabı yok. Devlet adamı olmak, kitleleri yönetmek, her iki kişiden birinin oyuna sahip çıkmak ama onların can güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde veya bu ülkenin sokaklarını kargaşaya sevk etmeyecek soğukkanlılıkta olmak başka bir şey. Biz CHP olarak, Türkiye'nin bugünkü gerilmiş atmosferinde özellikle, sokakta gençleri karşı karşıya getirmenin doğru bir yaklaşım olmayacağını düşünüyoruz. O günkü itidalli dilin eleştirilecek değil aslında sakin düşünüldüğünde övülecek bir tarafı var." dedi.

Özel, "O gece, Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kardeşim bunu tanımıyoruz, hakkımızı sokakta arayacağız. Bizim gençler dökülün sokağa hakkımızı aramaya' deseydi bugün çok farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik" ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)