CHP'den sandık ihlallerine karşı destek ve WhatsApp ihbar hattı


CHP İstanbul İl Başkanlığı, oy verme işlemleriyle ilgili yaşanabilecek sorunlara müdahale edebilmek için ihbar hattı oluşturdu.

Vatandaşlar, karşılaşabilecekleri olası ihlallere ilişkin fotoğraf ve videoları WhatsApp ihbar hattına gönderebilecek ya da destek hattını arayabilecek.

CHP İstanbul İl Başkanlığı anayasa değişikliği referandumu için tüm hazırlıklarını tamamladı. 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumu için İstanbul’da 1890 binada 26 bin 249 sandık kurulacak. CHP İstanbul İl Başkanlığı, yaklaşık 200 bin kişiyle sandık güvenliğini sağlayacak. CHP, her sandıkta en az 3 kişi görevlendirmiş durumda. Ayrıca yaşlı ve hastalar başta olmak üzere vatandaşların oy verme işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için yardımcı olacak binlerce kişi görevlendirildi. İstanbul’da sandıkların kurulduğu 1890 binanın her birinde en az 2 avukat hazır bulunacak. İstanbul genelinde yaklaşık 3000 avukatın görev yapması bekleniyor.

CHP, İstanbul’da sandık sonuçlarını bilişim sorumluları aracılığıyla CHP Referandum Sistemi üzerinden anbean takip edecek. Oy verme işlemlerinin gerçekleştirildiği her binada hazır bulunacak bilişim sorumluları, mobil uygulama üzerinden sandık sonuçlarının sisteme girişini sağlayacak. Ayrıca bina sorumluları da ıslak imzalı tutanakları CHP İlçe Merkezlerine ulaştırarak kesin sonuçların sisteme girişini yapacak.
CHP İstanbul İl Başkanlığı, sandıklarda yaşanabilecek olası ihlallerle ilgili de İl Merkezi’nde bir kriz masası oluşturdu. 10 avukatın ve çok sayıda gönüllünün hazır bulunacağı kriz masası, vatandaşların sandıklarda karşılaştığı sorunlara müdahale edecek. İstanbullular sandıklarda karşılaştıkları sorunlarla ilgili 0545 565 19 23 numaralı WhatsApp ihbar hattı ile 0212 245 00 25 numaralı destek hattını arayabilecek.

“100 bin kişiyle sandıklardayız”

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da İstanbul’da sandık güvenliğini sağlamak amacıyla olağanüstü bir hazırlık yaptıklarını belirterek, “Tek bir oyun bile peşine düşeceğiz. İstanbul’da yaklaşık 200 bin yol arkadaşımızla sandıklardayız. İstanbullular gönül rahatlığıyla oy kullansın. Siz sandığa gidin, biz oyunuza sahip çıkacağız. Herkesi kararı ne olursa olsun sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getirmeye davet ediyorum. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan bir kampanya gerçekleştirdik. Bu referandum partilerle ya da kişilerle ilgili değil memleketin geleceğiyle ilgili. 16 Nisan ülkemiz için bir demokrasi şöleni olacak ve bu millet demokrasiye ve Gazi Meclis’e sahip çıkacak” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)