CHP’li başkan Albatros’un satışını savundu


Büyükçekmece’nin CHP’li belediye başkanı Hasan Akgün, 30 bin metrekarelik yeşil alana sahip Albatros Parkı’nın bölge halkının itirazlarına rağmen satışıyla ilgili konuştu: “Satmasam olmuyordu. Burası değerli bir yer olmasa ben buraya otel, motel yapar mıyım?”

Albatros Parkı, 1 Nisan’daki ihale ile ortak girişim teklifi veren iki şirkete 160 milyon 30 bin liraya satılmış, parkın otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapılarak yapılaşmasının önünü açacak imara planları onaylanmıştı.

CHP’lilerin grup kararıyla kabülü yönünde oy verdiği Albatros Parkı’nda geçtiğimiz yıl bazı ağaçların kesilmesiyle başlayan gerilim kamuoyunda geniş yer bulmuş, bazı eylemciler gözaltına alınmıştı.

RS FM’den Yavuz Oğhan’a konuşan belediye başkanı Akgün, Oğhan’ın “Satmasanız olmuyor muydu?” sorusunu yanıtladı.

‘Mesire yeri değerli yer olmaz’

Akgün şöyle konuştu: “Satmasam olmuyordu. Ben belediye başkanıyım halkın önüne çıktığım zaman onlara projelerimi anlatırım, onların arkasında dururum, halk da bana oy verir. Halk bunun yapılmasını istemeseydi, bizi bugüne kadar desteklemezdi. Bizi hedef alan 3-5 tane özel muhalifin yalanlarına dolanlarına cevap vermek meselesiyse, Hasan Akgün bunlara cevap vermez, başkalarına gidecekler. ‘Hasan Akgün yeşil sahayı, parkı sattı’ diyen ahlaksızdır. Burasını İstanbul’un bir cazibe merkezi yapacağım. Vatandaş bizden hizmet istiyor. Burayı mezbelelikten kurtardım. Yeşil alan falan bahane, gelsinler vereyim ben onlara yeşil alan. Burası değerli bir yer olmasa ben buraya otel, motel yapar mıyım. Mesire yeri değerli yer olmaz, değerli yer otel yeri olur, ticaret yeri olur. Mesire yeri, ticaret alanı yapılamayacak yerler olur. Büyükçekmece’den Çatalca’ya kadar mesire yeri çok oraya gitsinler.”

‘Dedikoduyla işim yok, güle güle’

Albatros Parkı’nı alan firma Demir İnşaat’ın Büyükçekmece basketbol takımının geçen yılki sponsoru olduğunu ve kulübün başkanının da kendisinin olduğunu hatırlatan Akgün, “En ufak bir tereddüt ve endişemiz yok, her şeyimiz açık” dedi.

Akgün, “‘Halk istiyor’ diyorsunuz, neden halka sormuyorsunuz” sorusu üzerine yayını terk etti: “Ben halkıma sordum, beş defa bana sandıkta, ‘Yürü, arkanızdayız’ dediler. Bundan başka daha halka sorulur mu? Benim cevaplarım bundan ibarettir, dedikoduyla işim yok, güle güle.”

‘Genel merkezi haberdar ettik’

Akgün, partisinin milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker’in de ‘kandırıldığını’ söyledi.

CHP’li Şeker ise  “Belediyenin adına satışın kayıtlı olması, oradaki güzelim ağaçların olmadığı anlamına gelmiyor. Burada daha önceden günübirlik turistik mesire alanıydı. Vatandaşlar olarak talebimiz, burasının kamunun ortak alanı olarak kalması, belediye değerlendirip halkın kullanımına açabilir. Buranın değerli bir yer olması, halkın yararlanmayacağı anlamına gelmez. Durumdan genel merkezi haberdar ettik” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)