CHP’li Gök’ten bakan Bozdağ’a tepki


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ‘mühürsüz’ kararı sonrası önce YSK’ya itiraz eden, itirazın reddedilmesi üzerine Danıştay’a başvuran CHP’ye ‘tüm yolları kapatan’ Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın hakimlere talimat verdiğini söyledi.

Seçimin ardından YSK’nın mühürsüz oyları geçerli sayma kararı tartışma yaratmış, CHP, Vatan Partisi ve HDP referandumun iptali için kurula başvuruda bulunmuştu.

Yüksek Seçim Kurulu, referandumun iptali için yapılan başvuruları bire karşı 10 oyla reddetmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kararı “YSK’nın kararı kesin. Bu iş bitti” sözleriyle değerlendirmişti.

Bunun üzerine CHP, Danıştay’a başvurmuştu.

Bozdağ, seçimle ilgili şikayet ve itirazları karara bağlayabilecek tek kurumun YSK olduğunu kaydederek, hiçbir mahkemeye başvurulamayacağını söylemişti.

‘Adalet bakanı hakimleri baskı altına almıştır’

Parti merkezindeki basın toplantısında parti olarak hak arama mücadesini sonuna kaar sürdürme kararlığına sahip olduklarını dile getiren Gök, “Adalet Bakanı, hakimlere talimat veriyor. ‘CHP, başvuruda bulunamaz’ demenin arkasında hakimlere bir tehdit vardır. Hakimlere ‘Bakın ha, sakın ha, yanlış yapmayın’ diyen bir anlayıştır bu. Adalet Bakanı, anayasal suç işlemiştir. Hakimleri baskı altına almıştır. Talimat vermiştir, tehdit etmiştir” dedi.

‘Bu iş bitmemiştir’

Referandumun meşruiyetini büyük ölçüde yitirdiğini kaydeden Gök, “Bu iş bitmiştir’ diyen Cumhurbaşkanı’nın aksine, Başbakan’ın aksine, attığı tweet’ler ile yargıya talimat veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın aksine bu iş bitmemiştir. Bu seçimler, büyük ölçüde meşruiyetini kaybetmiştir. Bu seçim, mühürsüz seçimdir. Yüksek Seçim Kurulu, bu seçimleri katletmiştir. Seçimleri manipüle etmişlerdir” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)