Cumhurbaşkanı Erdoğan Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referanduma bir gün kala Sabah gazetesine yazı kaleme alarak ‘Evet’ oyu istedi.

Sabah’ın bugünkü manşetinde Erdoğan’ın imzasıyla, cumhurbaşkanının miting ve televizyon programlarında yaptığı konuşmaların bir benzeri yayınlandı. ‘Erdoğan Sabah için yazdı’ diye duyurulan yazıda 16 Nisan’ın Türkiye için bir milat olduğu söylendi.

Erdoğan, yazısında yarın herkesin hür iradesiyle sandığa gideceğini savunup, ‘Hayır’ tavrı alan CHP, HDP ve Saadet Partisi destekçilerine de ‘Evet’ çağrısı yaptı.

Erdoğan’ın yazısından bir bölüm şöyle:

“Elbette yarın akşam sandıktan çıkan irade hangi yönde tecelli ederse etsin, milletimizin kararının başımızın üstünde yeri vardır. Bizler, bugüne kadar milletimizin tercihine asla hürmetsizlik etmedik, etmeyiz.

Bizim gönlümüz, tabii ki, ülkemizin sürekli kriz, kaos ve istikrarsızlık üreten mevcut yapıyı terk ederek, istikrarı güvence altına alacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmesinden yanadır.

Türkiye’nin her 10 yılda bir darbelere zemin hazırlayan, vesayet odaklarının müdahalesine açık olan mevcut sistemle 2023 hedeflerine ulaşması mümkün değildir. Sistemin değişmemesi, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da risk altına sokabilir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 16 Nisan’da milletimizden onay alması, Türkiye’nin ileri demokrasi yolculuğunda yeni bir başlangıcı simgeleyecektir. 16 Nisan’ın ülkemiz ve demokrasimiz için bir milat olmasını diliyorum.

AK Partili, MHP’li ve BBP’li kardeşlerimizin yanı sıra, CHP’li, HDP’li, Saadet Partili vatandaşlarımızın da bu demokrasi hamlesine sahip çıkmalarını bekliyorum.

Ülkemizin daha parlak bir geleceğe kavuşması için Anayasa değişikliğinin milletimizin çok büyük mutabakatıyla kabul edilmesini temenni ediyorum.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)