Danıştay'a giden CHP'ye Başbakan Yıldırım 'beyhude gayretler' dedi


Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararını Danıştay’a taşıması karşısında kesin hüküm verip, sonucun üstüne denilecek bir şey olmadığını söyledi.

Seçimin ardından YSK’nın mühürsüz oyları geçerli sayma kararı tartışma yaratmış, CHP, Vatan Partisi ve HDP referandumun iptali için kurula başvuruda bulunmuştu.

Yüksek Seçim Kurulu, referandumun iptali için yapılan başvuruları bire karşı 10 oyla reddetmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kararı “YSK’nın kararı kesin. Bu iş bitti” sözleriyle değerlendirmişti.

CHP, bugün YSK’nın kararını Danıştay’a taşıyıp, mahkeme sonuçlanana kadar sonuçların kesinleşmesinin önlenmesi için yürütmeyi durdurma talep etti.

CHP’nin bu kararını değerlendiren Yıldırım, “Millete gittik. Kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. Tabi ki itiraz hakkını sadece CHP değil, herkes kullanma durumundadır. Kullanmak isterse buna diyecek bir şeyimiz yoktur; ama millet, sözünü söylemiştir” dedi.

Beyhude gayretler

YSK’nın verdiği kararın ‘kesin’ olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları söyledi: “Yüzde 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımız ‘evet’ vermiş, 23 milyon civarında vatandaşımız da ‘hayır’ demiştir. ‘Evet’ sonucu böylece tecelli etmiştir. Bu meselenin, milletin iradesine, kararına rıza göstermemek; demokrasiye gerektiğine kadar inanmamak anlamına gelir. Çözümü başka mecralarda, başka yerlerde arama anlamına gelir. Bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin bir manası yoktur. Esasen YSK, yapılan her seçimle ilgili itirazları karara bağlar ve mesele biter.”

CHP’ye yine de istediği yere gitme çağrısı da yapan Yıldırım, “Neticede, milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme, karar ihdas edemez” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)