Davutoğlu: Bu millet her zaman doğru kararı vermiştir


Başbakanlık koltuğundan ‘Pelikan dosyası‘yla el çektirilen Ahmet Davutoğlu, Konya’da katıldığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitinginde açık bir ‘Evet’ çağrısı yapmadı.

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte adı ‘gizli ‘Hayır’cı’ya çıkan Davutoğlu, Kayseri’de konuşmayan Gül’ün aksine milletvekili olduğu memleketi Konya’da Erdoğan’ın mitingine katıldı.

‘Bu millet her zaman doğru kararı vermiştir’

Konuşmasında ‘ortak akıl’ vurgusu yapan Davutoğlu, “Kimse kaos beklentesi içine girmesin. Onlara dünyayı dar ederiz. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. 17 Nisan ortak kimliğin ortak aklın günü olmalıdır. Büyük davaların günü olmalıdır” dedi.

“Tek bir yürek olmalıyız” diyen Davutoğlu, ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ çağrısı yapmadan şöyle devam etti: “Kenetlenmiş bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Böyle kritik bir evrede bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Anayasa değişikliği milletin onayına sunulacak. Bu millet her zaman doğru karar vermiştir. Söz de karar da sadece milletindir. O karar ne olursa olsun başımızın tacıdır.”

‘Kimse kaos çığırtkanlığı yapmasın’

Referandum sonucu ne olursa olsun 17 Nisan’da herkesin birbirine selam vermesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, “Her komşu birbirine ‘Türkiye’nin geleceği parlak olacak’ desin. Ve yine o sabah kalktığımızda kimse kaos ve kriz çığırtkanlığı yapmasın. Elhamdülillah, devletimizin başında Sayın Cumhurbaşkanımız var, 2019’a kadar da görevinin başında. Birbiriyle kenetlenmiş AK Parti grubumuz var” dedi.

’17 Nisan büyük davaların günü’

Davutoğlu, geçmişe de hatırlatmada bulunarak konuşmasında şunları söyledi: “17 Nisan sabahı ortak aklı işleterek, kimin heybesinde ne varsa onu ortaya koyarak hep birlikte geleceğimizi inşa etme günüdür. 17 Nisan sabahı bu anlamda büyük davaların günü olmalıdır. Konya küçük hesapların değil, büyük davaların şehridir. 17 Nisan sabahı şunu diyeceğiz: Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Yeni Türkiye’yi kurmak lazım.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)