Dersimiz ‘Evet’: İzmir’de lise öğrencilerine Erdoğan mitingi için izin kağıdı dağıtıldı


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda 9 Nisan Pazar günü gerçekleştireceği ‘Evet’ mitingine katılım için lise öğrencilerine velilerinin imzalayacağı izin kağıdı dağıtıldı.

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kent genelinde beş bin otobüsle insanları alana taşıyacaklarını söyledi. Bu otobüslerin bir kısmı kamu kurumlarının bahçesinden hareket edecek. Otobüslerin hareket noktalarından biri de Narlıdere’de bulunan Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi’nin önü olacak.

Okul yönetimi, öğrencilere velilerin imzalaması için bir kağıt dağıtarak öğrencileri mitinge götürmek için izin istedi.

İzin kağıdında şu ifadeler yer alıyor: “Halk oylaması etkinlikleri kapsamında saat 13.00’te Gündoğdu Meydanı’nda Cumhurbaşkanımızın katılımı ile yapılacak olan mitinge öğretmen refakatinde katılmasına izin veriyorum.”  

İddiaya göre, isimleri okuldaki din bilgisi öğretmenleri topluyor.



‘İktidara yaranmak için devlet imkanlarını kullananlar suç işliyor’

Mitinge katılımın düşük geçmesinden korktukları için idarecilerin telaş yaptığını belirten Eğitim Sen İzmir 6 No’lu Şube Başkanı İsmet Süzer, “İktidara yaranmak için devlet imkanlarını kullananlar suç işliyor. KESK olarak, devletin olanaklarının ‘Evet’ kampanyasına kullanılmasına karşıyız. İzmirlileri, bu mitinge katılmayarak ‘Hayır’ çağrılarını güçlendirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Partili cumhurbaşkanı olur da partili müdür olmaz mı?’

Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derndeği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce de, okula, camiye ve kışlaya siyaseti sokan iktidarın toplumu kutuplaştırdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bilimsel, laik ve demokratik eğitim yerine dinci ve sınavcı eğitimi getiren iktidar şimdi parti devleti kurmak için gençlerimizi mitinge çağırıyor. Okul müdürü, yasa ve yönetmelikler yerine kraldan çok kralcı davranarak amirlerinden aferin almak için gençlerimize yasa dışı çağrı yapıyor.”

Yapılanın ‘parti devleti uygulaması’ olduğunu belirten Yüce, “Partili cumhurbaşkanı olur da partili okul müdürü olmaz mı? Bu yazı, bu anlayışın bir ürünüdür. Biz, öğrenci velileri, kurumlarımızın partili değil bilimsel, laik ve demokratik olmasını istiyoruz” dedi.

Adana’da Erdoğan’ın konuşmasına götürülen üç liseli hayatını kaybetmişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Adana’daki toplu açılış törenine katılmak için yola çıkan midibüsün devrilmesi sonucu üç lise öğrencisi hayatını kaybetmiş 16 kişi de yaralanmıştı.

Aracın AKP tarafından kiralandığını söyleyen İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adam Hasan, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen 16 yaralı arasında durumu ağır olanların bulunduğunu söylemişti.

Vali ‘çağrı yapmıştı’

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, muhtarları ziyaret ederek Erdoğan’ın mitingine katılma çağrısı yapmış, belediyeye ait otobüsler ve metroların gün boyu, özel toplu taşıma araçlarının ise cuma namazının ardından mitinge gidecek vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini söylemişti.

Yumurtalık ilçesinde müftülük, personelinden görevli oldukları camilerin minarelerinden Erdoğan’ın katılacağı mitingin anonsunu yapmalarını ‘rica etmişti.’

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)