Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum Haftası'



Peygamber Sevdalıları Platformunca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası' etkinliğinin yapılacağı Bağlar ilçesindeki parkta vatandaşlar akın akın geliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentin 11 farklı noktasından etkinliğe katılmak isteyen vatandaşları ücretsiz taşıyor. Programı izlemeye gelenler, alana 5 ayrı güvenlik noktasından geçtikten sonra alana alınıyor

Diyarbakır'da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinin  yapıldığı merkez Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda binlerce vatandaş toplandı.Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunca,  "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe  katılmak için Diyarbakır'ın yanı sıra  Irak, İran, Suriye, Mısır, Lübnan, Ürdün, Sudan'dan da davetlilerin katılanlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 noktadan 30 araçla alana  taşındı. Ayrıca platform tarafından tahsis edilen ve gönüllü vatandaşların  araçlarıyla alana ücretsiz taşıma yapıldı. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar 5 polis noktasında üst  aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Alandaki koordinasyon, platform  tarafından görevlendirilen kadınların da bulunduğu 3 bine yakın kişi tarafından  sağlandı.


TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN KATLETTİĞİ VATANDAŞLAR UNUTULMADI 

Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça, "Kutlu Doğum Etkinliğine  Hoşgeldiniz" yazılı dövizlerin bulunduğu platforma, ayrıca üzerinde  "Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız" yazısı ile 6-7 Ekim 2014'te yaşanan  olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile uğradığı silahlı saldırı  sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın fotoğrafları da yer  alan pankart asıldı.  Belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek,  içecek ve flama satışı yapılırken görevliler, katılımcılara ücretsiz su  dağıtıyor. Alanda rahatça ulaşılabilecek noktalara kayıp çocuklar için bir  çadırla çok sayıda gönüllü doktor, hemşire ve sağlık görevlisi ile bir ambulansın  görev yapacağı 3 noktada sağlık çadırları kuruldu.

 Platformu göremeyen vatandaşlar için alanın bazı bölümlerine ekran ve  ses sistemleri kuruldu, iletişimin kesintisiz sağlanması için de seyyar baz  istasyonları yerleştirildi.  Bazı aileler ise yanlarında getirdikleri yiyeceklerle belirlenen  alanda piknik yaptı. 

Kuran okunması ile başlayan etkinlikte daha sonra Kürtçe ve Türkçe konuşmalar yapılarak, ilahiler okundu. Toplanan kalabalığın sık sık tekbir getirerek ilahilere eşlik ettiği etkinlikte Kürtçe mevlit de okutuldu. 

Etkinlikte konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, bölgesel sorunların çatışarak değil, sulh ile çözülmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:"Kuran ve sünnetin hakem olmadığı yerde hak ve adaletten söz edilemez. İslam ümmetinin birbirlerini bırakıp, kafir ve zalimlerden hak ve adalet beklentisi zillettir. İçinde bulunduğumuz parçalanmışlığın genel sebebi müslümanlar arasındaki ihtilaflardır. Müslümanlar kendi sorunlarının çözümlerini küfür öncülerine havale edemez. Hak ve adalet islam kardeşliğine sarılmaktır. Sorunların çözümü siyasi kazanımlara feda edilmemelidir." 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)