Egeli turizmciler sert çıktı: Çağa ayak uyduramadınız. Turizme zarar veriyorsunuz


Egeli turizmciler, Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetleri durdurtan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) sert çıktı: “Çağa ayak uyduramadınız. Turizme zarar veriyorsunuz.”

TÜRSAB, Hollanda merkezli Booking.com’a, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Mahkeme, sitenin Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin tedbiren durdurulmasına karar vermişti. Booking.com kararı temyize götüreceğini açıklamıştı.

‘Booking.com adil şartları sağladı’

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, geçen yıl internetteki seyahat pazarının 594 milyar dolar iş hacmine ulaştığını, bu yıl da rakamın 817 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini anlattı.

İşler, TÜRSAB’ın açtığı davayla turizme zarar verdiğini belirterek, Booking.com’un seyahat acentesi olmaması nedeniyle Seyahat Acenteleri Birliği Yasası’yla yargılanamayacağını söyledi.

İşler şöyle devam etti: “Booking.com ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaşarak kendilerini tanıtmak, pazarlamak için fırsat bekleyen turizmcilere eşit ve adil şartlarda kendilerini tanıtma ve pazarlama şansını verdi. Bundan daha büyük adalet olabilir mi ? Haksız rekabet ortamı yaratmadı, tam tersine fırsat ve eşitlik şansı tanındı.”

Müşterilerin ve otellerin platformdan memnun olduğunu dile getiren İşler, Booking.com’a Türkiye’de yaklaşık 13 bin işletmenin üye olduğunu, sitenin dünya çapında günlük 1,7 milyon rezervasyonla önemli bir konumda bulunduğunu aktardı.

İşler, TÜRSAB’a şu sözlerle karşı çıktı: “Bir vergi kaybı varsa vergi dairesi bununla ilgili davasını kendi açar ama çıkarlarınızın gözetilmesindeki haklılığı bir tabana dayandırmak adına devletin vergisini de düşünür edayla yaklaşıyorsanız samimiyetinizden kuşku duyuyoruz. Çıkarcı yaklaşımınızı devletin vergi kazançları kisvesiyle örtemezsiniz. TÜRSAB değişime, çağa ayak uyduramamıştır. Bu kararda baş aktörlük rolünü oynayarak turizme en büyük zararı veren kurumlardan biri olarak anılacaktır.”

TÜRSAB’a daha önce de Bodrum ve Ayvalıklı turizmcilerden eleştiri gelmişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)