Erdoğan, Yenikapı konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandumdan ‘rekor’ bir oyla ‘Evet’ çıkması halinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu kaybedeceğini savundu.

Erdoğan, referanduma sekiz gün kala son yıllarda İstanbul mitinglerinin geleneksel alanı olan Yenikapı’da konuştu.

İlk olarak Başbakan Binali Yıldırım kısa bir konuşma yaparken, alandaki kalabalığın Yenikapı’daki önceki mitingler gibi yoğun olduğu ancak beklenen coşkunun yakalanamadığı görüldü.

“Geldiğimiz noktada artık bize sadece anayasa değişikliğini geçirmek yetmez. Çok daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız” diyen Erdoğan, partiili cumhurbaşkanlığı’nın tarihten ve kültürden ‘süzülüp gelen bir birikimin ifadesi’ olduğunu savundu.

Yurttaşlardan güçlü bir ‘Evet’ beklediğini söyleyen cumhurbaşkanı, son dönemde sıklıkla yaptığı üzere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ‘kontrollü’ olduğunu iddia ederek “Elimizde bununla ilgili dosya var” demiş, son olarak Erdoğan’a “Başbakana darbeyi neden haber vermedin?” diye sormuştu.


Darbe girişimi gecesini hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu: “Bunlarda yürek diye bir şey yok. ‘Darbelere karşı olduğumu söyledim’ diyor. İyi ki söyledin. Sonra utanmadan ‘Bu kontrollü darbedir’ diyor. Kontrollü koltukta oturan her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle oraya gelmiş olan biri. Yedi seçim kaybetti. Şimdi sekizinciye hazırlanıyor. Ama inanın yine gitmez. Koltuğu da kontrollü. CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimize üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu felakete maruz kaldıkları için üzülüyorum. Gelin bu adamdan kurtulun. Rekor bir oyla ‘Evet’ olduğu takdirde artık bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum.”

Erdoğan sözlerini CHP’ye çatarak bitirdi: “Bir gün FETÖ’nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)