Erdoğan'ın Sincar mesajı: Bir gece ansızın gelebiliriz


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin iki kez vurduğu Sincar için mesaj verdi: “Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.”

TSK, Irak’ta bulunan Sincar ve Karaçok Dağı’nda hedeflere ilk defa 25 Nisan’da hava harekatı düzenlemişti. İkinci harekat ise bugün yapılmıştı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) 7’nci Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, Amerika, koalisyon güçleri ve Türkiye’nin ‘el ele vermesi’ halinde Rakka’ın IŞİD’e ‘mezar olacağını’ söyledi.

Erdoğan, TSK’nın Sincar’daki harekatlarına değinerek şunları kaydetti: “Aynı şekilde Musul’da da bu mücadeleyi sürdürürüz. Bunları kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Sincar, baktık ki olmuyor, Sincar’a bir operasyon yaptık. Yaklaşık 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye’nin DEAŞ’a yönelik operasyonda elde ettiği başarı bölgede oynanan oyunu ifşa etti.”

‘Rakka operasyonunu birlikte yapalım’

IŞİD’le Türkiye haricinde mücadele eden başka ülke olmadığını savunan Erdoğan, Cerablus, Rai, Dabık ve El Bab’da üç binden fazla IŞİD’linin ‘etkisiz hale getirildiğini’ söyledi.

Yeni hedefin Menbiç olduğunu, ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleriyle birlikte Rakka operasyonunu yapabileceklerini vurgulayan Erdoğan, “Ama Amerikalı dostlara diyoruz ki, ‘Gelin, yanınıza terör örgütü almayın.’ Bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle temizlemek olmaz. Böyle bir yanlış saplantı içinde olmaz. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz” diye konuştu.

ABD, Sincar’a yapılan saldırıların ardından, kendilerine sadece bir saat önce bilgilendirme yapıldığı için askerlerin tehlikeye atıldığı bildirmişti.

ABD, Rakka operasyonu devam ederken YPG hedeflerinin vurulmasına da tepki gösterirken, Rusya, Türkiye’nin tek başına hareket etmemesi istenmişti.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)