Erdoğan:‘Ölçüsüzce övüldüğü’ şiir kitabı için toplatma istedi


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine övgü dolu şiirler içeren ‘Erdoğanname’ isimli şiir kitabının toplatılmasını talep etti.

‘Erdoğanname’ isimli kitapta, Erdoğan’dan ‘Allahın yeryüzündeki gölgesi’ diye bahsedilip ‘soyunun yüce olduğu’ öne sürülmüştü.

 Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla kitabın yayınevine ihtarnamede kitapta kullanılan ifadeler ‘ölçüsüz övgüler’ diye niteledi: “Siyasi hayatı boyunca milletimizin yüksek takdirlerine mazhar olan Sayın Cumhurbaşkanımız, ölçüsüz övgülere hele hele inanç ve kültür değerlerimizle bağdaşmayan yakıştırmalara hiçbir şekilde prim vermemiştir. Bu tarz davranışların, Sayın Cumhurbaşkanımızı hoşnut etmek bir yana müteessir ettiği bir gerçektir.

‘Kişilik haklarına saldırı övgü yoluyla da yapılır’

Kişilik haklarına saldırının övgü ve takdir kılıfı altında da yapılabileceği belirtilen iddianamede, Erdoğan hakkında yer yer insan üstü ve kutsal bir varlık algısı oluşturulmaya çalışıldığı ve Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırı olduğu ifade edildi.

Bu yüzden Erdoğan, avukatı aracılığıyla kitabın yayından kaldırılmasını, toplatılmasını, bunun gerçekleşmemesi halinde yasal yollara başvurulacağını söyledi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)