Esad kimyasal saldırı iddialarına: Yüzde 100 uydurma


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib’de kimyasal saldırı düzenlediği iddiası için “Yüzde 100 uydurma” dedi.

AFP’ye konuşan Esad, “İzlenimimiz şu ki Batı, özellikle de ABD, teröristlerle çok yakın ilişki içinde. Saldırıya (ABD’nin Suriye’ye yönelik füze saldırısına) bahane sağlamak için bütün hikayeyi uydurdular” dedi.

‘Gerçekten ölüler miydi?’

İdlib’in kendileri için stratejik bir öneminin olmadığını söyleyen Esad, “Bu hikaye hiçbir şekilde ikna edici değil” diye konuştu.

Kimyasal silah kullanıldığını öne süren görüntüleri doğrulamanın mümkün olmadığını savunan Suriye devlet başkanı, şöyle devam etti: “Olup olmadığı belli değil, çünkü bir videoyu nasıl doğrularsınız? Şimdilerde çok fazla sahte video var. Bu ölü çocukların İdlib’de öldürülüp öldürülmediğini bilmiyoruz. Hatta gerçekten ölüler miydi?”

‘Saldırıdan etkilenmedik’

İdlib’de kimyasal silahı sadece şehri daha önce kontrol altında tutan ‘El Kaide’nin bir kolundan’ gelebileceğini savunan Esad, “İncelemeye ancak araştırma tarafsız olduğunda ve siyasi amaçlar için kullanmayacaklarından emin olduğu önyargısız ülkelerin katılımı olduğunda izin verebileceğini” diye konuştu.

ABD’nin Suriye’deki savaşı bitirme konusunda ‘ciddi olmadığını’ savunan Esad, ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısıyla ilgili “Ateş gücümüz, teröristlere saldırı kabiliyetimiz saldırıdan etkilenmedi” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)