Evren Gül ''İz'ler'' Resim Sergisi Açılışı


Evren Gül, ‘’İz’ler’’ isimli resim sergisi ile 20 Nisan - 13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’nde…

Sanatçının sergide yer alacak resimleri yedi yıllık bir süreci kapsıyor. 2008 yılında başlayan bir dönem ilk kırılmasını 2010 yazında gerçekleştirmişti. O sıralar yepyeni bir sanat formasyonuna ve ifade biçimine eriştiği yıllardı. Bu yüzden biçimsel kaygıları daha yoğundu. Daha sonraları yaşadıkça ve okudukça, içerikler de daha belirgin ve zengin olmaya başlamış. Şimdi bulunduğu noktadan toplu olarak baktığında genel olarak tamamının bir "yıkım" ve "kopuş" hikayesini oluşturduğu görülüyor. Giderek satıhsallaşan yada bir çökeltiye dönüşen soyut görüntüler, arda kalanlar, edebiyata ilgisi, gönül ilişkileri, toplumsal olaylar, kişisel bütünlük arayışları derken biraz naif ve kendine dönük; öznel bir kesit olduğunu itiraf etsek iyi olacak. Bu yüzden sanatçı için işin her yönüyle asıl şimdi başladığı çok net görülüyor. Gün geçtikçe de her yönden daha da çoğaldığı ve genişlediği fark ediliyor.

Hazırlık sürecinde yaptığı en son resimler Vincent Van Gogh, Alberto Giacometti ve Francis Bacon ile ilgili oldu. Bu resimlerin gündeme gelip sergiye eklenmesi, sergi sürecinde sanatçıyı en çok memnun eden gelişmeydi. Çünkü konular sanatçı etrafından kopup daha evrensel bir bağlama açıldı. Sanatçı, bu tablolarında tıpkı diğerleri gibi sergiyi bir "dua" olarak tamamladıklarını görüyor. Bu sanatçıların ortak özelliklerinin -Van Gogh'un bir başlangıç oluşturarak- yaşadıkları dönemde olağan üstü bir öz direnç ortaya koymaları ve adeta bataklıkta açan nilüferlere dönüşmeleriydi. Şimdiden sonrası için ise artık bakalım; hep beraber nereye varacağız?



Sergi, 13 Mayıs 2017 tarihine kadar Derinlikler Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Derinlikler Sanat Merkezi, Hacı Emin Efendi Sok. No. 72/1 Teşvikiye Şişli

0212 291 82 55 | www.derinliklerart.com

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)